UMTS w PLUSie - problem z AMOI MOS-1

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
^mrc^
Początkujący użytkownik forum

UMTS w PLUSie - problem z AMOI MOS-1

Post autor: ^mrc^ »

Witam, posiadam dosc egzotyczny telefon, AMOI MOS-1 ... obsluguje on umtsa, niedawno udalo sie jakims cudem sciagnac simlocka i tutaj pojawia sie problem.
Wszystko jest super, do momentu w ktorym nie znajde sie w zasiegu sieci 3g, telefon automatycznie przelacza sie na umts`a (niestety nie da sie tego wylaczyc) i trace mozliwosc wykonywania jakichkolwiek polaczen poprzez siec (glosowe, smsy .. itd) - niby kwestia oczywista, producent egzotyczny, apart robiony pod konkretna siec (3 - UK) wiec wychodzi na to, ze w PL bezuzyteczny, ale ... w ORANGE oraz ERZE wszystko dziala jak nalezy (tzn, da sie dzwonic, mozna sie dodzwonic do mnie .. wiecej nie sprawdzalem, ale wyglada ze wszystko jest w pozadku).
Mam aktywowana usluge videorozmowy oraz gprs'a ... w BOK nic nie wiedza, nic nie poradza, w ogole nic ;) ...

Telefon po przejsciu na umts'a nie traci zasiegu ani nic z tych rzeczy, jedynie przestaje funkcjonowac .....

Ktos ma jakis pomysl (zmiana oprogramowania poki co nie wchodzi w gre, o ile mi wiadomo na dzien dzisiejszy takowego jeszcze nie ma) ?

Z tego co wlasnie znalazlem, pojawila sie kopia tego telefonu AMOI H810, ma ktos jakies dojscia skad mozna sciagnac do niego soft ?
ODPOWIEDZ