Internet w Niemczech,
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet w Niemczech,
Dzień dobry, nazywam się Marcin Madej obecnie mieszkam w Bełchatowie. Jestem posiadaczem telefonu komórkowego Motoroli V3 która chyba obsługuje GPRS/EDGE i posiadam również laptopa HP Pavilion dv6101 z Bluetooth. Na początku maja tego roku zamierzam z kraju wyjechać na jakieś 3-4 miesiące planuję zabrać ze sobą laptopa. I planuję kupić na miejscu simdatę z t-mobile doładowanie i za pomocą telefonu komórkowego łączyć się z internetem. I moje pytanie: Jak mam połączyć komórkę z laptopem za pomocą Bluetooth? Jakieś programy są potrzebne? Jakie ceny będą z godzinnego korzystania z internetu chodzi mi o sam komunikator gg, jakie ceny mają tamci operatorzy jeśli posiadacie taki cennik proszę o przedstawienie.
- de_stroy
- Stały użytkownik forum
Re: Internet w Niemczech,
Odpowiem tak:
Od cenników to masz strony operatorów, tam zajrzyj.
Godzina korzystania z gg (tlen, bez włączonej sieci tlen, tylko klient gg - a tym samym bez reklam które zżerają transfer, albo inaczej: MirandaIM, która już w standardzie nie pobiera reklam) pochłonie Ci około 50 - 80kB. Zobacz w cenniku, jak tam sobie cenią pakiety. (poza tym, to jest coś takiego jak simdata w t-mobile? Ja myślałem, że to tylko w plusie
)
Jeśli chodzi o łączenie motki z netem, to wydaje mi się, że powinieneś dostać oprogramowanie wraz z telefonem - na płytce. Tam jest opcja łączenia z internetem (oczywiście po wcześniejszej konfiguracji samego połączenia, zgodnie z wymogami sieci, przez jaką się łączysz). Ja mam motorolę E398, o funkcjach takich samych jak V3 - łączę się za pomocą MobilePhoneTools. Być może będziesz miał tą samą aplikację.
Od cenników to masz strony operatorów, tam zajrzyj.
Godzina korzystania z gg (tlen, bez włączonej sieci tlen, tylko klient gg - a tym samym bez reklam które zżerają transfer, albo inaczej: MirandaIM, która już w standardzie nie pobiera reklam) pochłonie Ci około 50 - 80kB. Zobacz w cenniku, jak tam sobie cenią pakiety. (poza tym, to jest coś takiego jak simdata w t-mobile? Ja myślałem, że to tylko w plusie

Jeśli chodzi o łączenie motki z netem, to wydaje mi się, że powinieneś dostać oprogramowanie wraz z telefonem - na płytce. Tam jest opcja łączenia z internetem (oczywiście po wcześniejszej konfiguracji samego połączenia, zgodnie z wymogami sieci, przez jaką się łączysz). Ja mam motorolę E398, o funkcjach takich samych jak V3 - łączę się za pomocą MobilePhoneTools. Być może będziesz miał tą samą aplikację.
Komu w drogę, temu notebook...