Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Mam ogromna prosbe...
Mozecie powiedziec mi jaki internet do laptopa.
Dostalam laptopa i nie mam <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> zielonego pojecia co z internetem jak sie go kupuje , zaklada, ile kosztuje itd. bardzo prosze o pomoc
z gory Dziekuje :*
Witam!
Jeżeli jest to twój pierwszy komputer to raczej wskazane aby ci ktoś pokazał trochę podstawowych rzeczy takich jak prosta konfiguracja sieci lub modemu. Na forum nie da się wszystkiego przedstawić, można jedynie kogoś naprowadzić na rozwiązanie problemu ale najlepiej jest wszystko zobaczyć.
Co do internetu.. jeżeli masz laptopa to przydzałby ci się dostęp bezprzewowody, czyli musiałabyś wybrać operatora telefonii komórkowej i jego usługę dostępu do internetu (do tego celu musisz mieć telefon obsługujacy GPRS lub zakupić modem GPRS na złącze pcmcia które masz w laptopie). Ja osobiście korzystam z plusa bo tu jest najtaniej (60 zł/m-c plus najniższy abonament 25 zł).
Musisz pamietać jednak że internet z telefoni komórkowej ma złe strony.
Przedewszystkim jest wolny, czyba że będziesz w zasięgu UMTS a
korzystanie z niego na okrągło też nie pozostaje bez wpływu na zdrowie.
Dobry internet kablowy bije komórkowy na głowę, więc najlepszym rozwiązaniem byłoby podłączenie się do jakiejś sieci (np. osiedlowej) na stałe a wykorzystywanie łącza komórkowego tylko wtedy jak jesteś poza domem.