Option iCON 505 pod iPlusa

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dezerter69

Option iCON 505 pod iPlusa

Post autor: dezerter69 »

Witam. Mam internet w iPusie, miałem modem ZTE MF636 (z resztą już się tu żaliłem na jego temat pod podobnym nick'iem), niestety utopił mi się, a serwis nie przyjął gwarancji.
Znalazłem taki modemik Option iCON 505 i mam pytanie, opłaca się go brać? Ktoś coś o nim wie? Dobrze chodzi pod TopNetInfo? Mieszkam w Markach koło Warszawy, ale we wrześniu przeprowadzam się na Zacisze (Warszawa), więc z zasięgiem powinno być lepiej, bo w Markach jako-tako zasięg HSPDA/3G jest, ale prędkość jest beznadziejna.
Czekam na opinie tego modemu, z góry dzięki za informacje, pozdro :)
berni
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Option iCON 505 pod iPlusa

Post autor: berni »

dezerter69 pisze:Znalazłem taki modemik Option iCON 505 i mam pytanie, opłaca się go brać? Ktoś coś o nim wie? Dobrze chodzi pod TopNetInfo?
Mam ten modem i u mnie sprawuje się bez zarzutu, mankamentem jest brak wyjścia na antenkę zewnętrzną. Z TNI współpracuje bezproblemowo.
dezerter69 pisze:we wrześniu przeprowadzam się na Zacisze (Warszawa), więc z zasięgiem powinno być lepiej, bo w Markach jako-tako zasięg HSPDA/3G jest, ale prędkość jest beznadziejna.
Z iPlusem testowałem i u mnie tak to mniej więcej wygląda przy wymuszonym 3G a moc sygnału wynosiła 5 CSQ
http://www.speedtest.pl/results/22806602.jpg
ODPOWIEDZ