Router TP link TL-MR3420+Huawei E372 problem z uploadem
Moderator: Moderatorzy
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Router TP link TL-MR3420+Huawei E372 problem z uploadem
Witam.
Mam taki problem,iż mam prawie znikomy upload na tym routerze i modemie.
Gdy podłącze sam modem to upload jest normalny.
Czy ktoś kto używa tego routera i modemu ma podobne problemy i jak sobie z tym poradzić.
Router TP Link TL-MR3420 nowe firmware wgrane
modem huawei E372
[ Dodano: 2011-07-24, 22:11 ]
Na speedtescie ciągle jest error i na skype jak udostępnie wideo też zacina wideo i zrywa rozmowe.
Mam taki problem,iż mam prawie znikomy upload na tym routerze i modemie.
Gdy podłącze sam modem to upload jest normalny.
Czy ktoś kto używa tego routera i modemu ma podobne problemy i jak sobie z tym poradzić.
Router TP Link TL-MR3420 nowe firmware wgrane
modem huawei E372
[ Dodano: 2011-07-24, 22:11 ]
Na speedtescie ciągle jest error i na skype jak udostępnie wideo też zacina wideo i zrywa rozmowe.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Router TP link TL-MR3420+Huawei E372 problem z uploadem
Jakie oprogramowanie-oryginalne? Jak tak to sprawdź jeszcze Open-Wrt Gargoyle czy obsłuży ten modem, ewentualnie jeszcze połączenie przez aktywny HUB. Mam Huawei E-1820 i po takim połączeniu pozbyłem się wszelkich problemów (wręcz mam takie wrażenie że ten modem pobiera więcej prądu od routera-Asus WL-500gpv2) 

jareq
- pogodabartek
Ogólnie to modem działa z tym routerem tylko upload jest prawie zerowy,a normalnie przez usb działa poprawnie.
A jak zainstaluje to open wrt to czy w razie czego jest możliwość później wrócić do oryginalnego oprogramowania?
I jak się obsługuje to open wrt czy jest łatwe i czy sobie z nim poradzę?
A jak zainstaluje to open wrt to czy w razie czego jest możliwość później wrócić do oryginalnego oprogramowania?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Instalacja jest bardzo łatwa przez przeglądarkę:0-ustawienie statycznego adresu w komputerze np.192.168.1.100, 1-reset routera do ustawień fabrycznych, 2-wrzucenie pliku factory upgrade, odczekanie kilku minut-router się zrestartuje,3-ponowne się zalogowanie pod adresem routera 192.168.1.1 hasło-password, 4-aktualizujemy oprogramowanie,plik-system upgrade, czekamy na restart, logujemy się i ustawiamy konfigurację-oprogramowanie jest po Polsku,uważam że nie powinno być problemu z konfiguracją. Jak chcemy ponownie wrócić do oryginału to również reset do ustawień fabrycznych i wrzucamy rozpakowany plik z oprogramowaniem TP-Linka czekamy kilka minut na automatyczne zrestartowanie się systemu i uruchomienie fabrycznego firmwareA jak zainstaluje to open wrt to czy w razie czego jest możliwość później wrócić do oryginalnego oprogramowania?

jareq
-
- Początkujący użytkownik forum
Nie jesteś pierwszym , który sygnalizuje problemy z Uplod w 3G z tym Routerem.
Mam taki sam Router ale do stacjonarnego Netu.
Mam tez 3 rożne Modemy 3G i z każdym jest tak samo jak u Ciebie.
Daj proszę znać jeśli coś wymyślisz.
Mam taki sam Router ale do stacjonarnego Netu.
Mam tez 3 rożne Modemy 3G i z każdym jest tak samo jak u Ciebie.
Daj proszę znać jeśli coś wymyślisz.
- pogodabartek
ale czy ktoś potwierdzi poprawne działanie uploadu na tym routerze z tym firmware open wrt ??
Oraz czy współpracuje z tym modemem Huawei E372
Oraz czy współpracuje z tym modemem Huawei E372
-
- Mistrz bezprzewodowy
Używam ten router 8-mcy (5-mcy pracował z Huawei E-1820, teraz już 3mce z AntyDATA 510L-CDMA Nordisk i nigdy nie miałem takich problemów) oryginalne oprogramowanie na nim miałem chyba z 10minutale czy ktoś potwierdzi poprawne działanie uploadu na tym routerze z tym firmware open wrt ??

jareq
- pogodabartek
Czyli potwierdzasz,ze trzeb awgrać Open wrt i po kłopocie?
Tylko jak się ma kwestia wpisywania PIN do kart sim,bo Ja planuje podłaczyć pod ten modem adapter dual sim i pinem wyłączac dana karte po północy i włączać szczęśliwe godziny na orange free 19 za 17zł
Tylko jak się ma kwestia wpisywania PIN do kart sim,bo Ja planuje podłaczyć pod ten modem adapter dual sim i pinem wyłączac dana karte po północy i włączać szczęśliwe godziny na orange free 19 za 17zł
- Pijo
Zboczę z tematu. Używasz tego dual-sim już teraz czy masz zamiar dopiero go kupić?pogodabartek pisze:a planuje podłaczyć pod ten modem adapter dual sim i pinem wyłączac dana karte po północy i
- pogodabartek
Już zamówiłem,ale teraz się biorę za wgrywanie tego open WRT
[ Dodano: 2011-07-25, 17:38 ]
Dobra Panowie a teraz po proszę o hasło by wejść do tego routera moje gg to 179867 a skype pogodabartlomiej pomoc mile widziana i oczekiwana
[ Dodano: 2011-07-25, 17:38 ]
Dobra Panowie a teraz po proszę o hasło by wejść do tego routera moje gg to 179867 a skype pogodabartlomiej pomoc mile widziana i oczekiwana
- Pijo
Smiem twierdzic, ze mozesz sie rozczarowac dzialaniem tego czegos. Ale w sumie koszt tego jest niewielki, wiec warto sprobowac.pogodabartek pisze:Już zamówiłem,
Te wynalazki maja problemy z obsluga kart USIM, logowaniem do 3G na niektórych kartach SIM i transmisja danych. Ale moze cos poprawili od czasu gdy korzystalem z tego ostatni raz (rok temu) . Daj znac w swoim watku o E372 czy dziala ten dual sim poprawie.
- pogodabartek
Prosze o jakieś podpowiedzi jakie moze być hasło by wejśc do tego open WRT Gargoyle
bo nie wiem jakie moze być??
Ktoś z Was uzywa i może pomóc?
bo nie wiem jakie moze być??
Ktoś z Was uzywa i może pomóc?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie przeczytałeś wyżej hasło to: password 

jareq
- pogodabartek
dziękuje wszystkim.
Oprogramowanie open EWRT Gargoyle pomogło-na speedtest pokazuje się już czasami upload i wszystko działa w miarę przyzwoicie..
dziękuje wszystkim za pomoc i przepraszam,że nie zauważyłem punktu 4rtego czyli hasła.
Pozdrawiam pogodabartlomiej
[ Dodano: 2011-07-25, 18:53 ]
Oto wynik sprzed chwili i upload działa,czasem się zatnie ale to już nie jest to co wczoraj,gdzie było ciągle prawie zero.

Oprogramowanie open EWRT Gargoyle pomogło-na speedtest pokazuje się już czasami upload i wszystko działa w miarę przyzwoicie..
dziękuje wszystkim za pomoc i przepraszam,że nie zauważyłem punktu 4rtego czyli hasła.
Pozdrawiam pogodabartlomiej
[ Dodano: 2011-07-25, 18:53 ]
Oto wynik sprzed chwili i upload działa,czasem się zatnie ale to już nie jest to co wczoraj,gdzie było ciągle prawie zero.