[problem] Orange, Plus, Play a może T-Mobile?

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
adim44
Początkujący użytkownik forum

[problem] Orange, Plus, Play a może T-Mobile?

Post autor: adim44 »

Witam, mojej siostrze kończy się umowa z IPlusem (dosłownie za parę dni) a że wyprowadziła się na wieś nie ma innej możliwości jak internet radiowy oferowany przez wyżej wymienionych operatorów. I teraz zastanawiam się co wybrać, pytałem się o internet w orange i oferują prędkość do 1mbit/s i limit danych 3GB za 50zł, może ktoś się orientuje jak jest u innych operatorów z prędkością i limitem danych w kwocie miesięcznej około 50zł? (Nie mam możliwości wybrania się do pozostałych operatorów a ich strony ładują mi się trzy lata na obecnym internecie więc pytam was) W Plusie podobno za przejście z Iplusa na radiówkę zwiększają limit danych, to prawda?
Jaka jest różnica między CDMA (Plus, Orange) a WiMAX oferowanym przez T...?
No i najważniejsze co mnie nurtuje to jaką prędkość w praktyce wyciągne?

Moja obecna lokalizacja to Irządze woj. Śląskie
Proszę o pomoc ;)
HariMata
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Orange, Plus, Play a może T-Mobile?

Post autor: HariMata »

Rozważ kupno Orange Free za 59 zł z modemem dwusystemowym AnyData ADU-770. W promocji za 1 zł na 24 M-ce w sklepie internetowym lub przez telefon. Dystans do BTS CDMA Biała Błotna to niecałe 4 km, więc nie powinno być problemu. Limit transferu 5GB/m-c, a szybkość teoretyczna 1 Megabit, a praktyczna w zależności od stopnia obciążenia przekaźnika. Ja mam od 300 kb do ponad 2Mb w nocy, a odległość od przekaźnika to w moim przypadku ponad 8 km. Nie mam anteny zewnętrznej, a modem stoi w dosyć niekorzystnym miejscu.
adim44
Początkujący użytkownik forum

Re: [problem] Orange, Plus, Play a może T-Mobile?

Post autor: adim44 »

Jutro wybieram się do plusa, jeśli zaoferują konkurencyjną ofertę to podpisuję umowę, jeśli nie to robię wycieczkę do Orange, a BTS CDMA stoi 1-2km od miejsca zamieszkania zarówno z plusa jak i parę metrów dalej z Orange.
ODPOWIEDZ