Asus P750+internet=duże zużycie baterii

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cj grass
Początkujący użytkownik forum

Asus P750+internet=duże zużycie baterii

Post autor: cj grass »

Witam
od tygodnia posiadam nowy plan taryfowy (z internetem) i zauważyłem, iż telefon z włączoną transmisją danych internetowych strasznie pożera baterię
(bateria praktycznie nowa, ma pół roku, normalnie trzymała mi kolo 2-3 dni - przy normalnym korzystaniu, czyli przy większej ilości rozmowy telefon wytrzymywał mi kolo 2 dni, przy rzadszym rozmawianiu 3 dni, nie używam bluetootha i wifi)
Wczoraj naładowałem telefon około godziny 19-20, dziś 10:00 mam 43% baterii??!?!
W telefonie aktualizuje mi się pogoda (co godzinę), sprawdza @ co 4h, sprawdza RSS co 4h - to wszystko.
Czy istnieje jakiś sposób, aby po pobraniu danych telefon rozłączał się z internetem? chyba to pożera tak baterie?!?!
Lub może coś innego proponujecie? jak to ustawić aby nie żarł tak baterii.
System telefonu to WM 6.1.
Pozdrawiam
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Asus P750+internet=duże zużycie baterii

Post autor: key »

Standart - jestes podlaczony przez 3G, ktore jest pradozerne, dodatkowo telefon utrzymuje caly czas kontakt z siecia.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
cj grass

tak też myślałem, a czy istnieje jakiś program lub czy system windows mobilny 6.1 ma taką funkcję aby automatycznie się rozłączał ale tylko z modemem 3g? (szukałem po windowsie i niczego takiego nie stwierdziłem, ale może jest jakiś program który takie rzeczy umożliwia?)
Dokopałem się do opcji automatycznego wyłącza i włączania telefonu,wifi oraz bluetootha (o danej godzinie i danego dnia), lecz nie o to chodzi ;) chodzi tylko o rozłączanie modemu 3g po pobraniu danych.
Czy jest coś takiego na WM 6.1?
Awatar użytkownika
cj grass

dorwałem program Diamond Tweak, działa również na asusie i wreszcie rozłącza po określonym czasie dane czyli modem 3d :) może moje poszukiwania komuś się przydadzą.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ