Huawei B260a z Anglii (Three) - problem z ustawieniami

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bartekowca666
Początkujący użytkownik forum

Huawei B260a z Anglii (Three) - problem z ustawieniami

Post autor: bartekowca666 »

Witam. Kupiłem na allegro router Huawei B260a. Niby wszystko jest ok - router na pewno nie ma simlocka - wykrywa i loguje karte iPlusa. Jest jednak problem z ustawieniami związanymi bezpośrednio z połączeniem komórkowym. Mimo stworzenia w ustawieniach profilu do iPlusa (APN, DNS itp.) nie moge go wybrać - domyślnie jest profil pod Three i nie mogę go zmienić. Myślałem na zmianą firmware'u, lecz nie moge żadnego znależć. Proszę o pilną pomoc bo wariuję z E1750 -.-. żeby nie było - wujka i szukajki pytałem
jarek999
Mistrz bezprzewodowy

Re: Huawei B260a z Anglii (Three) - problem z ustawieniami

Post autor: jarek999 »

Myślałem na zmianą firmware'u, lecz nie moge żadnego znależć
To jest właściwy trop, mam ten modem-pracuje u mnie jako bramka GSM, wgrywałem już do niego firmware, ale niestety nie mam tego pliku na komputerze-nie kojarzę skąd go ściągałem, ale poszukam :) Mam linka do firmwaru sieci 3 :http://www.3.dk/Privat/Kundeservice/Hja ... ateringer_
Ostatnio zmieniony 2011-07-26, 19:10 przez jarek999, łącznie zmieniany 1 raz.
jareq
bartekowca666
Początkujący użytkownik forum

Re: Huawei B260a z Anglii (Three) - problem z ustawieniami

Post autor: bartekowca666 »

Niestety, zmiana na ten firmware nic nie dała. Muszę wgrać FW np. z iPlusowej wersji tego routera albo oryginalny Huawei. Tyle, że nie mogę ich znależć.
ODPOWIEDZ