POMOCY ! mam problem z sila sygnalu WLAN

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
cfirekk
Początkujący użytkownik forum

POMOCY ! mam problem z sila sygnalu WLAN

Post autor: cfirekk »

Wiec tak, mam problem z siła sygnału jest ona bardzo niska chociaż do routera mam 15 metrów, nie ma żadnych przeszkód które by zakłócały odbiór sygnału ponieważ antena i router stoją na otwartej przestrzeni.

Używam teraz Karty TP-LINK TL-WN350DG, a router to N ADSL2+ Modem Router TD-W8960N,
nie mam dostępu do routera, ponieważ jest to sieć osiedlowa i podłączone są do niej parę komputerów, mam dwie anteny dookólna 9 dBi i antenę na dużą odległość (nie wiem ile dokładnie ma dBi, ale jest mocna) na tych dwóch antenach jest taka sama siła sygnału czyli bardzo słaba.

Wcześniej Gdy używałem Karty D-link-520+, internet hulał, ale admin sieci Wlan zmienił zabezpieczenia z WPA na WPA2,a ta karta d-link już nie działa na tych zabezpieczeniach ponieważ jest stara, to znaczy gdy podczepiam ją do kompa to znajduje mi Tą sieć i pokazuje siła sygnału Znakomita ale nie chce mi się połączyć.

ok, najlepiej gdybyśmy się skupili na tej pierwszej Karcie z TP-LINKA, jest ona nowa ponieważ kupiłem ja tydzień temu.

Sterowniki mam z płytki.

Więc teraz was się pytam w czym tkwi problem? a może coś pozmieniać w ustawieniach?

dodam że
ODPOWIEDZ