[OFP] Problem z RUIM
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
[OFP] Problem z RUIM
Witam. Jakoś dwa i pół roku temu kupiłem sobie OFP z limitem 3GB. Dziś dostałem na próbę od orange ten sam internet praktycznie, z limitem 10GB. Dostałem nowy modem i nową kartą RUIM. I tu się zaczyna..
Nie działa jak się łatwo domyślić.
Testowałem na obydwu modemach i zawsze jest tak:
-Connect mruga
- w AxessManager w zakładce stan sygnały z obydwu anten znikają co jakiś czas. (jedna to antena zew.)
- W menu początkowym Axessa trzeba podać PIN, odczekać i wyświetla się "gotowy", zasięg na full i można kliknąć "połącz". Jednak gdy się to kliknie po chwili pojawia się "brak sieci" i za chwile znów full zasięg, napis "gotowy" i tak wciąż.
Objawy na obydwu modemach znikają gdy wkładam starą karte RUIM, wszystko działa jak należy.
- w starej karcie jest wyłączona konieczność podawania PINu, w nowej się nie da pomimo poprawnej zmiany piszę: "brak dostępu" czy jakoś tak.
- sprawdzałem na obydwu wersjach Axessa, z nowej płytki i starej. Bodajże v1 i v4.
Mógłby ktoś wyjaśnić w czym problem? Co pominąłem? Dlaczego nie działa? Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Nie działa jak się łatwo domyślić.
Testowałem na obydwu modemach i zawsze jest tak:
-Connect mruga
- w AxessManager w zakładce stan sygnały z obydwu anten znikają co jakiś czas. (jedna to antena zew.)
- W menu początkowym Axessa trzeba podać PIN, odczekać i wyświetla się "gotowy", zasięg na full i można kliknąć "połącz". Jednak gdy się to kliknie po chwili pojawia się "brak sieci" i za chwile znów full zasięg, napis "gotowy" i tak wciąż.
Objawy na obydwu modemach znikają gdy wkładam starą karte RUIM, wszystko działa jak należy.
- w starej karcie jest wyłączona konieczność podawania PINu, w nowej się nie da pomimo poprawnej zmiany piszę: "brak dostępu" czy jakoś tak.
- sprawdzałem na obydwu wersjach Axessa, z nowej płytki i starej. Bodajże v1 i v4.
Mógłby ktoś wyjaśnić w czym problem? Co pominąłem? Dlaczego nie działa? Z góry wielkie dzięki za pomoc.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: [OFP] Problem z RUIM
Nie aktywna nowa karta, dzwoń do BOK.Sinnej pisze:Mógłby ktoś wyjaśnić w czym problem?
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzwonie od poniedziałku i nic.. Uznali że karta jest aktywna i wszystko powinno działać jak należy. Robiłem to wielokrotnie od nowa. Wciąż te same objawy. Ktoś ma jakiś pomysł?
-
- Stały użytkownik forum
Radziłbym Tobie żebyś zaszedł do salonu i przetestował u nich kartę czy jest wszytko ok z nią .
kobrasek
Na jakiej zasadzie to ''dostałeś''?? chodzi mi o to czy podpisałeś kolejną umowę? czy jakoś inaczej?Ja OFpro mam 3rok tzn.jak skończyła mi się 2letnia umowa to za przedłużenie jej o kolejny rok dano mi w tej samej cenie dodatkowo 3GB, chociaż myślałem o zamianie na OFree(szczęśliwe godziny) lecz w sumie tego zaniechałem gdyż nie pobieram dużych plików i zazwyczaj w nocy śpięSinnej pisze:Dostałem nowy modem i nową kartą RUIM

Jak da radę to wezmę CDMA Plusa,może mają mniej przeciążoną sieć! Lecz jeśli mi się to nie uda to zostanę przy Orange

Powiedz więc proszę jak to jest że masz 2modemy i 2karty?! Pozdrawiam.