Witam mam taki problem chcę wysłać sms-a płatnego aby zakupić pewna usługę koszt sms-a to 3 zł+vat. Wcześniej dzwoniłem do play aby odblokowali mi tą możliwość. Problem w tym ze nadal nie da się wysłać takiego sms-a. Próbowałem z rożnych programów:
-Mobile Partner
-Play Online
-Top Net Info
Normalne sms-y do sieci lub innych dochodzą bez problemu.
Bardzo proszę o pomoc.
Wchodzisz sobie do "zarządzaj usługą" wpisujesz kod *111# później na usługi i tam znajdziesz. Najpierw musisz wejść na play24 na swoje konto i włączyć nową taryfę, tam również możesz włączyć usługi.
" Możliwość wykonania połączenia, jak i wysłania wiadomości SMS na numery specjalne inne niż te wyszczególnione w tabeli nr 7 powyżej są zablokowane przez Operatora. "
Wszystko się zgadza ale ja dzwonilem do operatora i powiedzial mi ze po pierwsszym doładowaniu blokada powinna być zdjęta. Tak sie jednak nie stało i poprosiłem go aby to odblokował - tak zrobił. No ale dalej sie nie da wysłać sms-a
januszek1990 pisze:Wszystko się zgadza ale ja dzwonilem do operatora i powiedzial mi ze po pierwsszym doładowaniu blokada powinna być zdjęta. Tak sie jednak nie stało i poprosiłem go aby to odblokował - tak zrobił. No ale dalej sie nie da wysłać sms-a
Konsultant był zielony - zacytował Ci kroki postępowania dla Play Fresh.
W NPOnk nie ma możliwości wysyłania SMS Premium, brak jest takich opcji w cenniku. Nic z tym nie zrobisz.
To gdzie mam szukać pomocy?
Na pewno się da jakoś włączyć taką możliwość bo po co mi tyle kasy na koncie ja jej <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> do niczego nie używam mi tylko chodzi o transfer.
Dlatego ludzie wolą Orange Free na kartę - bo tam kasę możesz przelać na inne konto, albo kupić po bardzo niskiej cenie kartę z samym transferem bez pieniędzy. Nie masz innej opcji jak wykorzystać to na transfer czy rozmowy i SMSy, podwyższenie limitu i nocne ściąganie.
ooo to jeszcze taniej to fajnie bo w orange jest chyba drożej
EDIT
Zadzwoniłem wczoraj o 18 do nich spytać dlaczego nadal nie mogę wysyłać SMS-ów. Babka weszła w rejestr i zobaczyła moje próby wysłania SMS-ów (na 2 numery). Przekazała problem technicznym znowu 2 tygodnie będą filozofować