Witam, posiadam router TP-LINK MR3420 i mam problem z podłączam pod USB modemu ADU 510L z Nordiska. Router zaktualizowany do najnowszego firmware, nazwa użytkownika i hasło poprawnie wpisane. Modem jest wykrywany jako 239, czyli poprawnie, ale z połączeniem są już problemy. Wyświetla się connecting i nic, czekałem 20min i zero reakcji. W logach po wykryciu modemu wyświetla się powtarzający komunikat ,,Create inquiry script error".
Dodam jeszcze, że po podłączeniu modemu bezpośrednio pod USB, mam od 3 do 5 kresek zasięgu i transfer sięgający 250KB/s.
Mam nadzieje, że ktoś będzie miał pomysł w rozwiązaniu mojego problemu.
TP-LINK MR3420 i ADU 510L
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Re: TP-LINK MR3420 i ADU 510L
Udało mi się uzyskać połączenie na alternatywnym oprogramowaniu gargoyle. jednak jakość tego połączenia jest daleko od ideału ponieważ uzyskuje prędkość do 0.5Mb. W tym samym czasie podczas modemy podlaczonego bezpośrednio pod usb ns luzie wyciagam 1.5Mb.
Skąd mogą być aż tak duże różnice prędkości polaczenia?
[ Dodano: 2011-07-31, 09:50 ]
Problem rozwiązany, wina leżała po stronie słabego napięcia pod usb w routerze po podłączeniu huba aktywnego prędkość diametralnie wzrosła (taka sama jak pod usb). Aby działa hub trzeba mieć Gargoyle, bo na oficjalnym modem zostanie niepoprawnie wykryty.
Skąd mogą być aż tak duże różnice prędkości polaczenia?
[ Dodano: 2011-07-31, 09:50 ]
Problem rozwiązany, wina leżała po stronie słabego napięcia pod usb w routerze po podłączeniu huba aktywnego prędkość diametralnie wzrosła (taka sama jak pod usb). Aby działa hub trzeba mieć Gargoyle, bo na oficjalnym modem zostanie niepoprawnie wykryty.
-
- Mistrz bezprzewodowy
To jest bardzo ważna wskazówka dla wielu użytkowników tego sprzętu-sam w 2-testach w Łodzi z tym modemem miałem do niego podpięty solidny zasilacz transformatorowy to mimo tego że sprzęt się grzał, router osiągał temp.ok 50*C to nie rozłączał połączenia-status miałem to końca testów-36dni, a w terenie miałem przygotowany do niego zasilacz impulsowy z zapasem mocy, ale padł mi po 10min. i zmuszony byłem do podłączenia oryginalnego, co skutkowało tym że max.status 3dni mimo wyłączonego WIFI, różnica taka że router osiągał temp. o ok.10*mniej. Podsumowując najleszym rozwiązaniem jest stosowanie dobrego aktywnego HUBa i to nie tylko przy tym modelu routera (takowe zastosowanie mam z modemem Huawei E-1820 i routerem Asus WL-500gpv2)Problem rozwiązany, wina leżała po stronie słabego napięcia pod usb w routerze po podłączeniu huba aktywnego prędkość diametralnie wzrosła (taka sama jak pod usb). Aby działa hub trzeba mieć Gargoyle, bo na oficjalnym modem zostanie niepoprawnie wykryty.

jareq
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Kolego artur5236, a czy pracujesz na wifi g czy n? Jeżeli na n to nie zrywa Ci połączenia?