modem nokia cs-19: nie działa CDMA

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Pasikonik
Początkujący użytkownik forum

modem nokia cs-19: nie działa CDMA

Post autor: Pasikonik »

Witajcie,
Kupiłem niedawno modem Nokia CS-19, wyłącznie ze względu na obsługę przez to urządzeniie standardu CDMA. Szukałem jakiegoś bardziej poręcznego zamiennika do modemu ADU-635WA. Niestety w żaden sposób nie jestem w stanie zmusić tego urządzenia do połączenia w CDMA. Oprogramowanie oraz instrukcja wspominają wyłącznie (w dość lakoniczny sposób) o wyborze połączenia 2G i 3G. O CDMA ani słowa.
Możecie pomóc? Na stronie producenta jest wyraźnie napisane, że ten modem obsługuje CDMA.
http://www.nokia.pl/produkty/akcesoria/ ... nnectivity
pozdrowienia,
Pasikonik
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: modem nokia cs-19: nie działa CDMA

Post autor: Sundance_kid »

Pasikonik wklej tekst w którym pisze o tym, że ma CDMA. Bo jeżeli się sugerujesz WCDMA to to nie to o co Ci chodzi.
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

Pasikonik, ja tam tylko WCDMA widzę.
leszekw
Stały użytkownik forum

Post autor: leszekw »

Ten modem nie ma CDMA no chyba, że Nokia nic o tym nie wie
Ktoś wprowadził cię w błąd
Pasikonik

Na stronie http://www.nokia.pl/produkty/akcesoria/ ... nnectivity jest napisane, że modem obsługuje WCDMA. I tutaj kolega ryba825 ma rację :) Nie wiedziałem, że to "W" robi różnicę - sądziłem, że CDMA i WCDMA są kompatybilne :-/ W Polsce nie ma WCDMA?
To może korzystając z okazji zapytam jeszcze: czy są jakieś modemy obsługujące CDMA lepsze, niż ADU-635WA, najlepiej w formie pendrive'a? (czyli bez osobnej anteny i zasilacza zewnętrznego?
pozdrowienia,
Pasikonik
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

Pasikonik pisze:W Polsce nie ma WCDMA?
WCDMA to UMTS/3G.
Pasikonik pisze:czy są jakieś modemy obsługujące CDMA lepsze, niż ADU-635WA, najlepiej w formie pendrive'a?
Na 450 MHz (Orange) są tylko modemy AnyDaty (ADU-635WA i 770) oraz Axesstel (MV410R i MV510). Do CDMA Orange Ci potrzebny modem?
Pasikonik

ryba825 pisze:Do CDMA Orange Ci potrzebny modem?
Tak. Mam już modem ADU-635WA i szukałem czegoś bardziej poręcznego. Ale zdaje się, że nie ma wielkiego wyboru :-)
pozdrowienia,
Pasikonik
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

Pasikonik pisze:czy są jakieś modemy obsługujące CDMA lepsze
Przyłączę się do pytania :D dziś prawie wcale nie ma u mnie internetu CDMA - pojawił się na chwilę około południa,i znowu go niema, zmuszony więc jestem do korzystania z EDGE w telefonie :cry: potrzebował bym więc modemu dualnego-który z oferty Orange jest lepszy?? Mam Axssestela i starą kartę RUIM więc musiał bym też wymienić kartę?Modem bym kupił-chociaż mam zamiar wpierw wziąć na próbę CDMA Plusa-ciekawi mnie też na jakiej zasadzie dają go na próbę-tzn.czy trzeba przedstawić jakieś rachunki na siebie? takowych nie posiadam,jedynie za internet w Orange ;) Jak brałem 4lata temu neta(OFree)to też nie chcieli mi dać ,ale uprosiłem gościa aby dali na rok bez modemu i wykorzystywałem do tego telefon.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

onimusza666 pisze:Modem bym kupił-chociaż mam zamiar wpierw wziąć na próbę CDMA Plusa-ciekawi mnie też na jakiej zasadzie dają go na próbę-tzn.czy trzeba przedstawić jakieś rachunki na siebie? takowych nie posiadam,jedynie za internet w Orange
W Plusie rachunków chyba nie honorują, jedynie zaświadczenie o zatrudnieniu lub karta kredytowa (wypukła, na szczęście nie wymagają stuprocentowej zgodności wzoru karty ze wzornikiem w ich systemie jak w Play :rotfl: ).
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

Patryk pisze:zaświadczenie o zatrudnieniu lub karta kredytowa
No to kicha ;) umowę o pracę mam do końca roku,a konto zlikwidowałem jakiś czas temu-wolę kasę trzymać w domu :hyhy: zresztą w tej firmie w której obecnie pracuję-wypłacają na rękę-w poprzedniej na konto płacili,zlikwidowałem bo nie chciało mi się wpłacać samemu-zresztą co tu wpłacać jak zarabia się 12,50 brutto za godzinę :dobani:
Ostatnio zmieniony 2011-07-31, 16:34 przez EmTeeDee, łącznie zmieniany 1 raz.
Pasikonik

ryba825 pisze:Na 450 MHz (Orange) są tylko modemy AnyDaty (ADU-635WA i 770) oraz Axesstel (MV410R i MV510). Do CDMA Orange Ci potrzebny modem?
A zatem: który z tych modemów do CDMA jest najlepszy? Który ma największą czułość i radzi sobie najlepiej w terenie? Ja na swoim ADU-635WA obserwuję bardzo duże różnice w szybkości połączeń w różnych miejscach. Teraz na przykład mam sygnał "na 1-2 kreski", a prędkość transmisji to... 30 kilobitów/s :( Załamać się można.
pozdrowienia,
Pasikonik
ODPOWIEDZ