modem nokia cs-19: nie działa CDMA
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
modem nokia cs-19: nie działa CDMA
Witajcie,
Kupiłem niedawno modem Nokia CS-19, wyłącznie ze względu na obsługę przez to urządzeniie standardu CDMA. Szukałem jakiegoś bardziej poręcznego zamiennika do modemu ADU-635WA. Niestety w żaden sposób nie jestem w stanie zmusić tego urządzenia do połączenia w CDMA. Oprogramowanie oraz instrukcja wspominają wyłącznie (w dość lakoniczny sposób) o wyborze połączenia 2G i 3G. O CDMA ani słowa.
Możecie pomóc? Na stronie producenta jest wyraźnie napisane, że ten modem obsługuje CDMA.
http://www.nokia.pl/produkty/akcesoria/ ... nnectivity
Kupiłem niedawno modem Nokia CS-19, wyłącznie ze względu na obsługę przez to urządzeniie standardu CDMA. Szukałem jakiegoś bardziej poręcznego zamiennika do modemu ADU-635WA. Niestety w żaden sposób nie jestem w stanie zmusić tego urządzenia do połączenia w CDMA. Oprogramowanie oraz instrukcja wspominają wyłącznie (w dość lakoniczny sposób) o wyborze połączenia 2G i 3G. O CDMA ani słowa.
Możecie pomóc? Na stronie producenta jest wyraźnie napisane, że ten modem obsługuje CDMA.
http://www.nokia.pl/produkty/akcesoria/ ... nnectivity
pozdrowienia,
Pasikonik
Pasikonik
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: modem nokia cs-19: nie działa CDMA
Pasikonik wklej tekst w którym pisze o tym, że ma CDMA. Bo jeżeli się sugerujesz WCDMA to to nie to o co Ci chodzi.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Pasikonik, ja tam tylko WCDMA widzę.
-
- Stały użytkownik forum
Ten modem nie ma CDMA no chyba, że Nokia nic o tym nie wie
Ktoś wprowadził cię w błąd
Ktoś wprowadził cię w błąd
-
Na stronie http://www.nokia.pl/produkty/akcesoria/ ... nnectivity jest napisane, że modem obsługuje WCDMA. I tutaj kolega ryba825 ma rację
Nie wiedziałem, że to "W" robi różnicę - sądziłem, że CDMA i WCDMA są kompatybilne :-/ W Polsce nie ma WCDMA?
To może korzystając z okazji zapytam jeszcze: czy są jakieś modemy obsługujące CDMA lepsze, niż ADU-635WA, najlepiej w formie pendrive'a? (czyli bez osobnej anteny i zasilacza zewnętrznego?

To może korzystając z okazji zapytam jeszcze: czy są jakieś modemy obsługujące CDMA lepsze, niż ADU-635WA, najlepiej w formie pendrive'a? (czyli bez osobnej anteny i zasilacza zewnętrznego?
pozdrowienia,
Pasikonik
Pasikonik
-
- Mistrz bezprzewodowy
WCDMA to UMTS/3G.Pasikonik pisze:W Polsce nie ma WCDMA?
Na 450 MHz (Orange) są tylko modemy AnyDaty (ADU-635WA i 770) oraz Axesstel (MV410R i MV510). Do CDMA Orange Ci potrzebny modem?Pasikonik pisze:czy są jakieś modemy obsługujące CDMA lepsze, niż ADU-635WA, najlepiej w formie pendrive'a?
-
Tak. Mam już modem ADU-635WA i szukałem czegoś bardziej poręcznego. Ale zdaje się, że nie ma wielkiego wyboru :-)ryba825 pisze:Do CDMA Orange Ci potrzebny modem?
pozdrowienia,
Pasikonik
Pasikonik
Przyłączę się do pytaniaPasikonik pisze:czy są jakieś modemy obsługujące CDMA lepsze

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
W Plusie rachunków chyba nie honorują, jedynie zaświadczenie o zatrudnieniu lub karta kredytowa (wypukła, na szczęście nie wymagają stuprocentowej zgodności wzoru karty ze wzornikiem w ich systemie jak w Playonimusza666 pisze:Modem bym kupił-chociaż mam zamiar wpierw wziąć na próbę CDMA Plusa-ciekawi mnie też na jakiej zasadzie dają go na próbę-tzn.czy trzeba przedstawić jakieś rachunki na siebie? takowych nie posiadam,jedynie za internet w Orange

No to kichaPatryk pisze:zaświadczenie o zatrudnieniu lub karta kredytowa

Ostatnio zmieniony 2011-07-31, 16:34 przez EmTeeDee, łącznie zmieniany 1 raz.
-
A zatem: który z tych modemów do CDMA jest najlepszy? Który ma największą czułość i radzi sobie najlepiej w terenie? Ja na swoim ADU-635WA obserwuję bardzo duże różnice w szybkości połączeń w różnych miejscach. Teraz na przykład mam sygnał "na 1-2 kreski", a prędkość transmisji to... 30 kilobitów/sryba825 pisze:Na 450 MHz (Orange) są tylko modemy AnyDaty (ADU-635WA i 770) oraz Axesstel (MV410R i MV510). Do CDMA Orange Ci potrzebny modem?

pozdrowienia,
Pasikonik
Pasikonik