Jakie urządzenie do ustawienia Anteny GSM 20-elementowa ATK
Moderator: Moderatorzy
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Jakie urządzenie do ustawienia Anteny GSM 20-elementowa ATK
Witam.
czy jest na polskim rynku telekomunikacyjnym urządzenie służące do dokładnego ustawienia
Anteny GSM 20-elementowa ATK 20/850-960 MHz
Czyli np. mamy tę antenę z kablem i złączem N i jakoś podłączamy się pod tę antenę i ją ustawiamy wg. np. jakiegoś przyrządu czy jest takie coś w ogóle w sprzedaży w Polsce ?
Bo posiadam taką antenkę i chcę ją dokładnie ustawić na BTSa by całość działała pod wzmacniaczem GSM tanim zakupionym na allegro.
czy jest na polskim rynku telekomunikacyjnym urządzenie służące do dokładnego ustawienia
Anteny GSM 20-elementowa ATK 20/850-960 MHz
Czyli np. mamy tę antenę z kablem i złączem N i jakoś podłączamy się pod tę antenę i ją ustawiamy wg. np. jakiegoś przyrządu czy jest takie coś w ogóle w sprzedaży w Polsce ?
Bo posiadam taką antenkę i chcę ją dokładnie ustawić na BTSa by całość działała pod wzmacniaczem GSM tanim zakupionym na allegro.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Jakie urządzenie do ustawienia Anteny GSM 20-elementowa ATK
Modem ze złączem antenowym, odpowiedni konektor i celujemy.pogodabartek pisze: jakoś podłączamy się pod tę antenę i ją ustawiamy wg. np. jakiegoś przyrządu
Nie pomagam na PW!
- pogodabartek
Czyli złącze Nż by wpiąć się w antenę i dalej fme złącze i dopiero konektor pod modem,czyli np uzyć dobrze jest sierry wireless 307 USB na EDGE,ale to sa same straty na tych konektorach,czy jest jakiś inny sposób/jakiś przyrząd?
- wojteks
- *** Administrator ***
Ale te straty będą zawsze takie same więc do celowania na maksymalny sygnał można je pominąć.pogodabartek pisze:ale to sa same straty na tych konektorach,czy jest jakiś inny sposób/jakiś przyrząd?
Nie pomagam na PW!
- pogodabartek
Zrobiłem takie coś i dobrze zaizolowałem i sprawdziłem miernikiem,a wszystko w kilku koszulkach folii termokurczliwej.
Teraz tylko pozostaje pojechać na wieś z tym Huawei E372 i włączyć go na EDGE w i ustawiać wg. top_netinfo
Teraz tylko pozostaje pojechać na wieś z tym Huawei E372 i włączyć go na EDGE w i ustawiać wg. top_netinfo
- pogodabartek