Witam serdecznie,
jestem nowym użytkownikiem na forum, bardzo proszę o wyrozumiałość jeśli umieściłem temat w złym dziale

. Jak w temacie, uprzejmie proszę o pomoc w zakupie routera i anteny do modemu Huawei E352. Posiadam internet mobilny w sieci T-Mobile, którego maksymalna deklarowana prędkość w technologii HSPA + wynosi 21 Mb/s. Chciałbym podzielić łącze na dwa komputery (oba znajdują się w domu), dlatego router musi posiadać złącze usb w celu podłączenia tegoż modemu oraz działać w technologii 4G: HSPA + , 3 G + (max. prędkość nie może być ograniczona do mniej niż 21 Mb/s). Mimo, iż mieszkam w Warszawie (dzielnica Wawer) mój modem łapie bez antenki tylko sygnał 2G. Gdy podłącze krótką antenę (15 cm) - sygnał zamienia się na 3G lub 3G+ (niestety tylko 1 "kreska" i czasem gubi zamieniając się znowu w 2G na moją niekorzyść ). Dlatego przy okazji zakupu routera musiałbym się zaopatrzyć w dobrą antenkę do niego, w celu nie tyle co zwiększenia zasięgu samego Wi Fi, ale bezproblemowego złapania zasięgu 3 G+ od nadajnika. Miło gdyby oba te czynniki szły w parze

Stąd moje pytania: Jaki router polecacie ? Jakiej mocy antena będzie mi potrzebna? Którą możecie zarekomendować ? Jaki może być całkowity koszt tych przyjemności ?
Jeśli ktoś zechciałby zerknąć na mapkę BTS, to podaje mój dokładny adres: Warszawa, Zwoleńska 104. Przepraszam za chaotyczność i niefachowość mojej wypowiedzi, ale jak już wspomniałem na wstępie to dopiero mój pierwszy post. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam