ktory internet bezprzewodowy wybrać
Moderator: Moderatorzy
- lukaso
- Użytkownik forum
ktory internet bezprzewodowy wybrać
witam wszystkich,
chciałbym się Was poradzić jaki internet bezprzewodowy z oferty naszych rodzimych operatorów komórkowych wybrać.
chcialbym się spytac czego Wy używacie i do czego, w jakim celu no i czy pomaga rzeczywiście ten net w prowadzeniu inetresów? mam mała firemkę, dopiero ją rozkręcam i własnie sie zastanawiam nad tego rodzaju usługami. Jestem z lodzi wiec chyba nie powinno być problemow z zasięgiem, dzieki;)
chciałbym się Was poradzić jaki internet bezprzewodowy z oferty naszych rodzimych operatorów komórkowych wybrać.
chcialbym się spytac czego Wy używacie i do czego, w jakim celu no i czy pomaga rzeczywiście ten net w prowadzeniu inetresów? mam mała firemkę, dopiero ją rozkręcam i własnie sie zastanawiam nad tego rodzaju usługami. Jestem z lodzi wiec chyba nie powinno być problemow z zasięgiem, dzieki;)
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: ktory internet bezprzewodowy wybrać
A chcesz do laptopa czy do stacjonarnego PC?? Na poczatek sprubój sobie kazdą z sieci podlaczajac tel jako modem i zobaczysz jak Ci dziala, wazne tez do czego bedzie potrzebny net...
- lukaso
- Użytkownik forum
hej, internet bedzie mi potrzebny do wysylania mejli do klientów jak pojade gdzies na drugi koniec Polski i będe w hotelu ktory nie ma neta:) przyda się także do gg i słania fotek (picasa) no i chyba tyle:)
zastanawiam sie nad plusem, iplusem. jak się Tobie sprawuje i do czego uzywasz? pozdro
zastanawiam sie nad plusem, iplusem. jak się Tobie sprawuje i do czego uzywasz? pozdro
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
- lukaso
- Użytkownik forum
znowu nie napisałem że do laptopa hehe. Do laptopa:) edge-chyba da rade na te moje potrzeby:) a Ty jestes zadowolony z bezprzewodowego netu? myślę że to będzie przyszłość, <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> są limity jak w neo-teraz przy konkurencji dużej już znieśli je wiec za pare miechów może i w bezprzewodowych sieciach zniosa:)
a mam pytanie-czy hsdpa działa nadal w plusie tylko w wawie czy już w innych dużych miastach też?
a mam pytanie-czy hsdpa działa nadal w plusie tylko w wawie czy już w innych dużych miastach też?
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
No to tak jak pisałem chyba najlepszy będzie Modem iPlus PCMCIA Option Globetrotter EDGE. Ja jestem zadowolony z mojego iPlusa, jak mi działa widać w podpisie.
A co do HSDPA to poczytaj na forum TU, albo na stronie iPlusa.
A co do limitów to raczej ich nigdy nie zniosą, ponieważ mają kasę z pakietów i jakby każdy ściągał duże pliki non stop (możliwe że było by tak jak by znieśli limity) to sieć by się zapchała i net by praktycznie nie działał.

A co do limitów to raczej ich nigdy nie zniosą, ponieważ mają kasę z pakietów i jakby każdy ściągał duże pliki non stop (możliwe że było by tak jak by znieśli limity) to sieć by się zapchała i net by praktycznie nie działał.
- lukaso
- Użytkownik forum
hmm rzeczywiscie, na pewno byłoby kilku ludzików ktorzy od razu by z tego rodzaju połączenia robili sobie ściągalnie wielką i zapychali sieć.
no chyba tak zrobie z tym plusem iplusem. za 60 zł abo + karta za złotowkę + jeszcze dostane kaspersky;) myśle ze w dużym mieście Łódź bedzie to jakoś chodzić, koło 15-20 KB/s mi starczy na potrzeby mejlowo, GG i forumowanie:)
no chyba tak zrobie z tym plusem iplusem. za 60 zł abo + karta za złotowkę + jeszcze dostane kaspersky;) myśle ze w dużym mieście Łódź bedzie to jakoś chodzić, koło 15-20 KB/s mi starczy na potrzeby mejlowo, GG i forumowanie:)
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
No pewnie, też tak myślę...
Odezwij się jak już się podłączysz i napisz jak wszystko chodzi, powodzenia...