Może ktoś coś doradzi...z góry wielkie dzięki.

Próbuję zmienić AP ale IP jest ciągle nie zmienione.
Moderator: Moderatorzy
Próbuję pobrać plik z nowym oprogramowaniem, ale link nie aktywny..może jakieś stronki z programem do modemu e 5830..przewaks pisze:IP czy APN bo to dwie różne rzeczy? Generalnie wszystko zależy od sposobu jakim łączysz się z modemem. Jeśli przez USB, możesz to zmienić w aplikacji Mobile Partner. Jeśli natomiast łączysz się z modemem przez WIFI, APN musisz zmienić na stronie zarządzania modemem (http://192.168.1.1/). Tam musisz wejść w sekcję Settings, Dial Up, Profiles. Może być jednak tak, że Era zablokowała możliwość zmiany tych parametrów (podobnie jak Play) i wówczas konieczna będzie zmiana oprogramowania modemu.
Jaką masz wersję firmware ?neti pisze:faktycznie Era ma blokadę bo Ip nie mogę zmienić
Dzięki za odp....tak ogólnie to jestem trochę zielona w tych ssprawach.Patryk pisze:Jaką masz wersję firmware ?neti pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Mój E5830, także od Ery (półroczny) nie ma problemu ani ze zmianą adresacji WLAN, ani profili operatorów, jedynie czego nie da się zrobić to dokumentnie skasować profilu dla Blueconnect.
Obrazek
To taka sama jak u mnie.neti pisze:Moja wersja oprogramowania 946.11.147.04.308sp3
Po prostu tworzysz nowy profil.neti pisze:Może krok po kroczu podasz mi instruaż jak zmienić ustawienia....