Moja narzeczona mieszkająca w Poznaniu ma taki oto problem:
Ma laptopa Asus z dołożoną kartą WIFI miniPCI... tam łączyła się z netem który udostępnia właściciel mieszkania, jednak zasięg był mizerny i mimo, że pisało połączono to neta nie było (raz na jakiś czas wczytała się strona)... Dałem jej więc moją kartę sieciową pod USB TP-Link tl--TL-WN422G... Pojechała tam i zasięg ma znakomity, jednak jak się łączy to piszę "Pobieranie adresu sieciowego" i rozłącza i znów "Pobieranie..." i rozłącza i tak non stop... Myślałem, że problem z kompem (straszny syf na kompie ma), jednak na obu kartach (starej i nowej) jej laptop łączy się u mnie w domu i u niej w domu (nie w Poznaniu) bez problemu i internet jest ok... Już nie mam pojęcia o co chodzi... Wiecie może?
Aha dodam jeszcze, że jej dwie współlokatorki łączą się z internetem bez problemu (wpisały hasło WPA2 i działa)...
Bardzo dziwny problem z siecią WIFI
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Bardzo dziwny problem z siecią WIFI
Być może właściciel który udostępnia neta ma zapisany adres mac karty którą ma twoja dziewczyna i dlatego nie chce się połączyć z twoją,tzw. zabezpieczenia po MAC.Miły pisze:Już nie mam pojęcia o co chodzi... Wiecie może?
- Cz3ski
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Dokładnie zapytaj właściciela o zabezpieczenie MAC, jeżeli jest to podaj mu MAC z karty TP-LINKa i powinno działać 

EeePC 904HD + Huawei E169
-
- Użytkownik forum
Dziwna sprawa... Dałem jej swój MAC, to karta w ogóle nie chciała pobierać adresu sieciowego... Więc kazałem jej zrobić z powrotem na wartość nieobecną (czyli na standardowy MAC) i połączyło się od razu...
Tak więc temat do zamknięcia...
PS. Właściciel za granicą siedzi od początku roku... ;]
Tak więc temat do zamknięcia...
PS. Właściciel za granicą siedzi od początku roku... ;]
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.Miły pisze:Tak więc temat do zamknięcia...