"Iplus Manager" i internet Play na kartę

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Frazes
Początkujący użytkownik forum

"Iplus Manager" i internet Play na kartę

Post autor: Frazes »

Witajcie !

W moim pierwszym "poście" na tym forum chciałbym Was zapytać czy można i ewentualnie jak skonfigurować program "Iplus Manager", żeby działał z kartą "Play na kartę" w modemie???

Mam modem "Novatel Merlin XU870" (jak zbadałem bez "simlocka") i użtwam go teraz na laptopie z kartą "Iplus Simdata", ale chciałbym, ze względu na długość ważności konta po doładowaniu przejść na internet na kartę w "Play", jednak nie zmieniać programu do łączenia z internetem z "Iplus Managera", bo przyzwyczaiłem się do niego, a poza tym właśnie z "Iplus Managera" mam sterowniki do mojego modemu i poproszę o radę właśnie jak skonfigurować ten program, żeby poprawnie działał z kartą "Playa" w modemie???

Z góry wielkie dzięki za pomoc :) .
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: "Iplus Manager" i internet Play na kartę

Post autor: wojteks »

Frazes pisze: jak skonfigurować program "Iplus Manager", żeby działał z kartą "Play na kartę" w modemie?
Wkładasz kartę PLAY i powinno działać ewentualnie może być potrzebna zmiana APN a internet
Ostatnio zmieniony 2011-08-12, 18:34 przez wojteks, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW!
Frazes

Właśnie o to mi chodzi głównie, tzn. jaką nazwę użytkownika i hasło trzeba wpisać w konfiguracji profilu "APN", żeby działało???

Nie ma w tej kwestii, żednych różnic w ustawieniach w "Plusie" i "Play"???
STALKER52
Stały użytkownik forum

Post autor: STALKER52 »

Zmieniasz tylko apn na internet, nazwe użytkownika i hasło pozostawiasz puste.
Frazes

Aha, to teraz już chyba wszystkie wątpliwości mam rozwiane (jak coś to się odezwę, jakby były problemy).

Dzięki :) !
ODPOWIEDZ