Laptop,router - brak dostępu do sieci

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
maros1032
Początkujący użytkownik forum

Laptop,router - brak dostępu do sieci

Post autor: maros1032 »

Przez dłuższy czas miałem router firmy Edimax BR-6204Wg i miałem podpięte dwa komputery,jest to router bezprzewodowy równierz.Dzisiaj kupiłem laptopa i stworzyłem na bazowym kompie przy pomocy płytki od routera sieć wi-fi ,normalnie udało mi się stworzyć do niej klucz.Aby zobaczyć czy działa połączyłem sie moim telefonem który ma wbudowane wifi i wszystko było ok.Jednak gdy próbuję moim nowym laptopem dzieje sie tak: sieć znalazłem wpisałem klucz, i teoretycznie powinienem być połączony ,jednak nie jestem.W Centrum sieci i udostępniania jest zadentyfikowany jako sieć domo i jest sprężony z HomeGroup.Jednak mam komunikat brak dostępu do sieci.To samo równierz jest w Centrum sieci i udostępniani , w miejscu "Typ dostępu: Brak dostępu do sieci". Prosze pomóźcie mi z tym problemem jak się połączyć, przegrzebałem juz cały internet i wciąż nie moge.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Laptop,router - brak dostępu do sieci

Post autor: wojteks »

1. Zrestartuj router do ustawień fabrycznych.
2. Wyrzuć płytkę z programem
3. Zaloguj się na router po kablu, skonfiguruj WiFi i inne opcje
4. Ciesz się interentem.

Zaglądnij do :faq: o konfiguracji routerów.
Nie pomagam na PW!
maros1032
Początkujący użytkownik forum

Post autor: maros1032 »

Zrobiłem, nic nie pomogło :P
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

maros1032 pisze:Zrobiłem