Play efaktura

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
STALKER52
Stały użytkownik forum

Play efaktura

Post autor: STALKER52 »

Witam. Miesiąc temu podpisałem umowę o internet Play Online 69. Aktywowałem usługę efaktury, 6 dni temu zakończył się poprzedni okres rozliczeniowy. A do tej chwili zero odzewu, nie ma faktury, nie ma SMS-a kompletne zero. A fakture powinni wystawić z chwilą rozpoczęcia się nowego okresu rozliczeniowego (tak mi się przynajmniej wydaje, gdyż tak było w Orange). Nie wiem co mam robić, dzwonić do BOK-u, puszczać maila. Czy ktoś ma tak samo? To normalne? Pytam żeby przypadkiem nie być u nich zadłużony :hyhy:
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Play efaktura

Post autor: Sundance_kid »

STALKER52 a na stronie nie masz?
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

STALKER52, awizo na maila potrafi przyjść bardzo późno, SMSów nie wysyłają ale sama faktura pojawia się w play24 3-4 dni od zakończenia okresu rozliczeniowego.
Tak przynajmniej jest u mnie.
STALKER52
Stały użytkownik forum

a na stronie nie masz?
Nie mam.
Awizo na maila nie przyszło, minęło już 7 dni od zakończenia okresu rozliczeniowego. Chyba trzeba będzie przedzwonić do BOK-u

@edit
<font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> puściłem zapytanie do BOK-u przez Play24 jeśli nic konkretnego nie odpowiedzą to wtedy zadwonię.

@edit
Przyszła e-faktura, i ku zdzwieniu mych oczu, został naliczony abonament za okres 11/07/2011 - 09/08/2011 + za okres 09/08/2011 - 09/09/2011 może mi ktoś to wyjaśnić? Dodam że poszła reklamacja mailem a jutro sprawa będzie wyjaśniana w punkcie sprzedaży play tym samym co była podpisywana umowa (heh). No i mam druk na 125 PLN. Nie mam zamiaru go płacić najpierw wyjaśnić.
pakierhakierxd2
Początkujący użytkownik forum

Post autor: pakierhakierxd2 »

W playu tak jest że opłacasz z góry abonament za niepełny okres rozliczeniowy + pełny to nie jest żaden błąd tak zrobili i tak jest ;)
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Pijo »

pakierhakierxd2 pisze:W playu tak jest że opłacasz z góry abonament za niepełny okres rozliczeniowy + pełny to nie jest żaden błąd
U każdego operatora tak jest.
pakierhakierxd2

Oj nie wiedziałem a brałem wiele abonamentów :D
STALKER52
Stały użytkownik forum

No cóż 125 złotych pójdzie jakby do kosza przynajmniej 300 smsów mam darmowych.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

pakierhakierxd2 pisze:Oj nie wiedziałem a brałem wiele abonamentów
Ale rachunków widać za nie nie płaciłeś.
Zawsze tak jest, no chyba że się idealnie wstrzelisz z umową w początek okresu rozliczeniowego.
pakierhakierxd2

Dopiero płaciłem w playu sam jak wziąłem abonament,wziąłem abonament 59zł a pierwszy rachunek był z rabatem 50 % i wynosił 40,75 ale ja brałem abonament na 5 dni przed nowym okresem rozliczeniowym więc pewnie temu taką małą kwotę miałem :)
ODPOWIEDZ