Witam! Chciałabym podłączyć do routera Komputer, Telewizor oraz Telefon siecią bezprzewodową, jednakże mam problemy. Moim dostawcą internetu jest telewizja kablowa, natomiast mój router to Pentagram Cerberus 6361. Po zakupie Routera przystąpiłam do procesu konfiguracji ( instalacja z płytką, instalacja u dostawcy, Na stronie konfiguracyjnej jestem kompletnie zielona i pewnie tutaj jest pies pogrzebany)
Po stworzeniu własnej sieci, w której był tylko komputer wszystko działało idealnie, łącze bezprzewodowe zapanowało w moim domu, następnie postanowiłam podłączyc telewizor. Po niewielkich problemach udało się i to lecz straciłam bezprzewodowe łącze w komputerze(teraz piszę z kabla), a telewizor śmiga po internecie. Telefon również nie może nawiązać połączenia z siecią.
Czy ktoś byłby w stanie mi to jakos (w miare czytelnie dla blondynki) wytłumaczyc co powinnam zrobic??
Router + inne urządzenia
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Router + inne urządzenia
Na początek pytanie czy kabelek od kablówki jest podłączony do portu WAN w routerze?
A potem:
A potem:
Anna91 pisze:Czy ktoś byłby w stanie mi to jakos (w miare czytelnie dla blondynki) wytłumaczyc co powinnam zrobic??
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Router + inne urządzenia
Na początek pytanie czy kabelek od kablówki jest podłączony do portu WAN w routerze?
Kabelek od Kablówki podłączony do modemu, Modem Podłączony do Routera Ethernetem
Dzięki za Tutki, poczytam może uda mi się coś zrobić.