Witam, zwracam się do Was z prośbą o pomoc w kwestii przystosowania komputera do odbioru internetu. Mam komputer stacjonarny, a wczoraj dostałem nowego laptopa HP G72 który zakupiony został we Francji. Mój problem jest następujący:
Od kilku lat odbierałem internet na komputerze stacjonarnym (Windows XP SP3), działał bezproblemowo wystarczyło zainstalować Iplus Manager i połączyć się. Niedawno zmieniłem internet na osiedlowy radiówkę, i iplus leżał sobie bezczynnie. Gdy dostałem laptopa postanowiłem że iplus nie będzie się marnował, więc chciałbym na nim odbierać internet, jednak jest przeszkoda, a mianowicie to że laptop ma wgranego Windowsa 7 na którym iPlus manager nie znajduje modemu, na komputerze stacjonarnym również wgrałem Windowsa 7. Szukając po googlach natrafiłem na jakieś sterowniki które niby mają działać i z nich mógłbym wyczytać ten modem, lecz po ściągnięciu zobaczyłem że to kilkanaście plików nie do otworzenia, tak jakby zapisane dane, a nie mam pojęcia z czego można je zainstalować/odtworzyć. Więc pytam Was o to czy jest możliwość żebym na laptopie był w stanie odpalić internet z tego modemu. A jeżeli ktoś się zna to mógłby mi doradzić czy da się coś zrobić żeby oprogramowanie na laptopie było po polsku bo do wyboru mam tylko FR i EN (dając EN i tak wraca do FR), a co dziwne na pulpicie jest jakiś program "Magic Desktop" który zamienia menu w laptopie na dziecinne, da się ustawić język polski, lecz używając tego nie można normalnie funkcjonować bo czuje się jak czterolatek. Z góry dzięki za pomoc.
Sterowniki, modem Option Icon 225
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Sterowniki, modem Option Icon 225
Trzeba trochę pogrzebać w ustawieniach regionalnych systemu.Franki149 pisze: A jeżeli ktoś się zna to mógłby mi doradzić czy da się coś zrobić żeby oprogramowanie na laptopie było po polsku bo do wyboru mam tylko FR i EN (dając EN i tak wraca do FR),
Niestety języka samego systemu zmienić nie można. Ale programy programy powinny instalować się po polsku (jeśli mają taką opcję)
A co do oprogramowania do icon'a 225 to proponuję ściągnąć gt connect na pewno w 2.x będą sterowniki, w wersji 3.x też chyba powinny być choć pewien nie jestem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Niestety wersja 3.1 nie odnajduje modemu, a wersje 2.X w ogóle nie chca sie zainstalowac Error 1311
[ Dodano: 2011-08-22, 00:39 ]
dziwna sprawa, wersja 3.0 zadziałała i poprawnie znalazła modem na komputerze stacjonarnym, a laptop niestety nie wykrył
[ Dodano: 2011-08-22, 00:39 ]
dziwna sprawa, wersja 3.0 zadziałała i poprawnie znalazła modem na komputerze stacjonarnym, a laptop niestety nie wykrył
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Na laptopie w menadzerze urzadzen trzeba zaktualizowac sterowniki (mozna wykasowac stare urzadzenia ktore pojawiaja sie po podlaczeniu modemu)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Problem rozwiazany, okazalo sie ze mam system 64 bitowy (a bylem przekonany ze mam 32) i po przeinstalowaniu GT Connect 3.2 z wersji 32bit na 64bit od razu znalazlo modemik
Krystianb wielkie dzieki za polecenie tego programu ze sterownikami ;]