TP-link TL-MR3420 - małe pytanie

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Matusik1995
Stały użytkownik forum

TP-link TL-MR3420 - małe pytanie

Post autor: Matusik1995 »

Jestem od wczoraj posiadaczem tego routera. Chciałbym się dowiedzieć jednej rzeczy. Niedługo będę podłączał antenę do swojego modemu, żeby złapać 3G, bo na razie mam Edge. I moje pytanie jest takie: jaką sieć mi router złapie? Czy 3G będzie miało pierwszeństwo? Czy może tak się stać że router zamiast łapać 3G z anteny, będzie mi działał na edge?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: TP-link TL-MR3420 - małe pytanie

Post autor: Jo_gurt »

Router nic do tego nie ma. Obsługą sieci GSM/3G zajmuje się modem.
Możesz na kompie za pomocą komendy AT ustawić "3G only" i wpiąć modem z powrotem do routera.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Jo_gurt pisze:Możesz na kompie za pomocą komendy AT ustawić "3G only" i wpiąć modem z powrotem do routera.
Nawet bez tego. Można to ustawić na stronie konfiguracyjnej routera w zakładce Network.
Matusik1995
Stały użytkownik forum

Post autor: Matusik1995 »

W network się wybiera między 3G i WLAN, a nie między 3G a 2G. Miałem "3G only" i leciał net na 2G. Ale to już nieważne. Jest antena i router sam na 3G leci i tak. Nic nie trzeba robić.
ODPOWIEDZ