mam w domu sieć w której sygnał z modemu dawany jest do routera(TL-WR543G) ten przesyla go dalej na dom a chcialbym zrobic tak zeby dawal sygnal do ( apclient/repeater/router ?) ktory dałby dalej sygnał po wi fi i zarazem po kablu do tv
ktore urządzenie będzie mogło odebrać sygnał po wifi i puścić go dalej po wi fi i jednocześnie po kablu ?
no tak chcialem sie w 150 zmiescic prędkości dzień/noc 8 Mb/s/24 Mb/s
komp na ktorym ściagam itd mam bezpośrednio kablem podłączony do pierwszego routera
a ten ktory mialby byc pod tv i dalej rozsylac wi fi to do stron internetowych i serwera DLNA to tv czyli filmy zdjecia muza miedzy tv a komputerem po sieci
Szybkie łącze i spore masz oczekiwania-do tego celu bdb wyborem byłby Netgear 3500L i Tomato zainstalowane na nim http://allegro.pl/netgear-wnr3500l-rout ... 13789.html
ciekawa propozycja w dobrej cenie po prostu sie tak troche uparlem na tp linka bo mam juz dlugo i jestem zadowolony, netgear tez mi sie niezle spisywal kiedys ale padl i trzeba bylo wymienic na dlinka ktory byl totalnym nieporozumieniem chociaz zawsze uwazalem ze jest to dobra firma. Generalnie chodzi mi jakie tryby pracy musi miec router zeby mi to dzialalo tak jak chce ;p bo w sklepach mnostwo modeli i cenowo tez bardzo roznie.
no zainwestowałem w tv sony i ma troche bajerow dlatego chcialem wykorzystac w pelni ;p
No dzieki dzieki chlopaki, a wojteks powiedz mi predkosc po sieci bedzie za slaba dla tv? Teraz mam tak zrobione ze moj router jest w trybie ap client i zbiera wi fi z dlinka i daje kablem na tv i tak dziala calkiem niezle. Ale dlink mnie denerwuje swoim zasiegiem i dlatego chcialem wywalic w ogole dlinka, zastapic go tym tp linkiem no i kupic cos co polecicie ;p
rozumiem dlatego wykropkowałem niecenzuralne okreslenie ) No mam troche ścian ale dla porównania jak w tym samym miejscu co DLink postawie TPlinka to zasieg w domu jest o wiele lepszy i juz nie mowie tu tylko o tym jak mi pokazuje na komputerze czy tam telefonie ile jest kresek zasiegu ale widze po dzialaniu internetu
tzn powiem Ci szczerze ze dokladnie nie wiem jak to cale DLNA nalezy skonfigurowac ;p ale czytalem wlasnie ze to jest jako serwer dlatego tak napisalem w kazdym razie i tak bardzo wszyscy pomogli jak kupie i wszystko skonfiguruje to dam znac jak poszlo prosilbym tylko jeszcze kogos żeby napisał te tryby jakich musze szukac i dzieki za konkretne propozycje zajrze do sklepow jak to wyglada i cos wybiore