Karta graficzna do Asus A8NE-FM
Moderator: Moderatorzy
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Karta graficzna do Asus A8NE-FM
Od razu sory, że zakładam podobny temat, ale nie chcę mieszać płyt głównych, bo galimatias może wyjść.
Szukam jakiejś taniej karty graficznej do płyty Asus A8NE-FM.
Moja dotychczasowa karta chyba przestała funkcjonować, nawet nie wiem jaką w tej chwili mam kartę, bo w programach EVEREST Home Edition czy GPU-Z, nic nie pokazuje (jakby karty wcale nie było).
Szukam jakiejś taniej karty graficznej do płyty Asus A8NE-FM.
Moja dotychczasowa karta chyba przestała funkcjonować, nawet nie wiem jaką w tej chwili mam kartę, bo w programach EVEREST Home Edition czy GPU-Z, nic nie pokazuje (jakby karty wcale nie było).
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Karta graficzna do Asus A8NE-FM
Masz gniazdo PCI Express x16 i takiej karty szukaj.Yanusz pisze:Szukam jakiejś taniej karty graficznej do płyty Asus A8NE-FM.
Nie pomagam na PW!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
No chyba że obudowa jest jakaś nietypowa, typu low profile. Wtedy trzeba dołożyć wymaganie co do wielkości.
Choć czasem i w normalnej MB są elementy uniemożliwiające montaż największych kart.
Choć czasem i w normalnej MB są elementy uniemożliwiające montaż największych kart.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Może powiedz nam co tam jeszcze siedzi w Twoim sprzęcie?:głównie procesor i ram to dobierzemy coś ciekawego 

- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Procek: AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
Pamięć: 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Płyta główna: Asus A8NE-FM (3 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394)
Producent mikroukładu: NVIDIA
w sumie sprzęt stary jak świat, dlatego szukam czegoś niedrogiego, ale dość wydajnego, bo z tą kartą co mam to skaranie boskie, gdyby nie to, że korzystam z Firefoxa odechciałoby mi się nawet internet przeglądać.
Pamięć: 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Płyta główna: Asus A8NE-FM (3 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394)
Producent mikroukładu: NVIDIA
w sumie sprzęt stary jak świat, dlatego szukam czegoś niedrogiego, ale dość wydajnego, bo z tą kartą co mam to skaranie boskie, gdyby nie to, że korzystam z Firefoxa odechciałoby mi się nawet internet przeglądać.
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
To do tego sprzętu nie masz co ładować karty z pamieciami DDR4, bo nawet nie wykorzystasz tego.Polecam Ati x1650 512 DDR2 powinna być akurat i cena nie za duża 

- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Dzięki
Znalazłem Gigabyte ATI X1300 PRO 256 MB za 4 dyszki. I chyba wystarczy jak na ten sprzęt.
PS.
Zainstalowałem AIDA64 Extreme Edition i ten program jako jedyny z 6 testowanych, pokazał mi w końcu jaką mam w tej chwili grafikę. To PCI Express 1.0 x16: Gigabyte GeForce 8500 GT. Myślałem, że to kwestia sterowników, ściągnąłem je ze strony NVIDIA. Ale po zainstalowaniu nic się nie zmieniło.
Coś jest nie tak. Nawet jak windowsa instalowałem, to na niebieskim ekranie instalatora były jakieś kropki, a zamiast niektórych liter krzaki.

PS.
Zainstalowałem AIDA64 Extreme Edition i ten program jako jedyny z 6 testowanych, pokazał mi w końcu jaką mam w tej chwili grafikę. To PCI Express 1.0 x16: Gigabyte GeForce 8500 GT. Myślałem, że to kwestia sterowników, ściągnąłem je ze strony NVIDIA. Ale po zainstalowaniu nic się nie zmieniło.
Coś jest nie tak. Nawet jak windowsa instalowałem, to na niebieskim ekranie instalatora były jakieś kropki, a zamiast niektórych liter krzaki.