Router tp-link w8960n - padł po aktualizacji firmware

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
matijas6113
Początkujący użytkownik forum

Router tp-link w8960n - padł po aktualizacji firmware

Post autor: matijas6113 »

Witam,
Dostałem router tp-link td-w8960n i po instalacji pod neostrade działał w porządku. Pomyślałem więc odrazu o aktualizacji firmware... (niby żeby poprawić jeszcze działanie sprzętu) i sciągnąłem najnowsze stery ze strony producenta. Wgrałem i od tamtej pory router nie chce działać...

Resetowałem router pare razy przez strone konf. jak i przez przycisk reset - nie pomogło...
Gdy próbuje jeszcze raz wgrać oprogramowanie bądź kopie ustawień wywala błąd coś image inllegal czy jakoś tak...

Po konfiguracji pod neo niby mam ok skonfigurowany router i po połączeniu przez chwile mam sygnał na wifi jakby był net jednak po paru sekundach już wskazuje brak neta.

Nie wiem czy gwarancja obejmuje takie problemy?

Jest jakis hard reset dla tego routera?

Mam jeszcze jeden problem. Reset powinien zmieść wszystkie ustawienia jednak tak nie jest... pozostaje zawsze nazwa routera... przy pierwszej konf. nadałem mu nazwe house i po resecie niby dla wifi jest standardowa nazwa tp-link bla bla jednak gdy podłącze się kablem to router dalej nazywa się house.... nawet gdy zmieniam nazwe

Prosze o wsparcie
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Router tp-link w8960n - padł po aktualizacji firmware

Post autor: wojteks »

matijas6113 pisze:Jest jakis hard reset dla tego routera?
W instrukcji musi być opisane przywracanie ustawień fabrycznych. Pewnie trzeba przytrzymać przycisk Reset z 10 sekund albo coś.
Nie pomagam na PW!
matijas6113
Początkujący użytkownik forum

Post autor: matijas6113 »

Jak już pisałem resetowałem router standardowo przyciskiem reset i poprzez strone konfiguracyjną i to nie pomogło...
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

matijas6113 pisze:resetowałem router standardowo przyciskiem reset i poprzez strone konfiguracyjną i to nie pomogło.
Tu chodzi o "Reset to factory default" a nie normalny reset.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ