Witam
Mam pewien problem z routerem, mianowicie podłączony jest on do DSL z tp i rozdziela sygnał na 3 komputery przez LAN. Wszystko ok, LAN działa ale stworzona sieć Wifi jest znajdowana przez urządzenia (laptop i telefon) ale nie można się przez nią połączyć. Telefon caly czas pobiera adresy i się rozłącza a laptop niby się połączy ale nie ma internetu.
Z góry dziekuje za pomoc
Problem z routerem TPLINK WR543G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem z routerem TPLINK WR543G
Jakie zabezpieczenia sa ustawione na routerze? Może <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119030#119030" target="_blank">»MAC«</a>?Skiper111 pisze:Telefon caly czas pobiera adresy i się rozłącza a laptop niby się połączy ale nie ma internetu.
Nie pomagam na PW!
-
W ogole nie ustawiałem zabezpieczeń w routerze, a filtrowanie mac raczej jest wyłączone
- wojteks
- *** Administrator ***
To zrób routerowi "reset to factory default", skonfiguruj tylko WAN i podstawowe parametry WiFi. Sprawdź czy jest inaczej/lepiej.Skiper111 pisze:W ogole nie ustawiałem zabezpieczeń w routerze, a filtrowanie mac raczej jest wyłączone
Nie pomagam na PW!
-
Tak własnie zrobiłem, i się wszystko popsuło. Zresetowałem ruter naciskając reset przez 10 sek i pozniej ustawilem wszystko z quick setup. Tzn przed resetem na początku wszystko działało a pozniej stopniowo wifi działało co raz gorzej, aż do momentu w ktorym jest teraz ; urzadzenia widzialy siec ale nie łączyła ona z internetem. No i własnie postanowilem zresetowac router ale nie pomogło.