Moderator: Moderatorzy
Niemożliwe, że się dostał po wlan'ie, na takie szyfrowanie możliwy jest tylko atak słownikowy, no chyba że taki masz wpisany klucz...kris009c pisze: miałem szyfrowanie WPA2 /AES i
Wiele razy pisałem że zabezpieczenia powinny być adekwatne do zagrożeń, z twojego opisu wnioskuję że nić się nie stało, tylko po prostu router sam zgłupiał i się zrestartował w części do ustawień fabrycznych, zdarzają się takie przypadki na sprzęcie low-end przy zbyt wyrafinowanych zabezpieczeniachże jednak router ma zasięg tylko w domu, bo jakiś taki szajs a dom jest jednorodzinny, więc wszyscy też tylko oczy wyrobili, hasło już zmienione, hasło do panelu admina też, jak będą jakieś problemy z tym będę informować
Tak, i zmienił SSID/hasło na "hasłoADMIN nie jest dobrym rozwiazaniem"jarek999 pisze:z twojego opisu wnioskuję że nić się nie stało, tylko po prostu router sam zgłupiał i się zrestartował w części do ustawień fabrycznych
Ty jesteś użytkownikiem-nie będę się spierał.właśnie to było włamanie
To zależy od oprogramowania w routerze, co do TP-linka to mam MR-3420, choć oryginalne oprogramowanie miałem tylko przez chwile to akurat tą funkcję sprawdziłem-działała i wysyłała takowe na e-mail.Poszukaj w zakładkach oprogramowaniaa powrócę do pytania, jak sprawdzić te całe logi?