SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Ja już przedłużyłem. Bez modemu na 12 m-cy, 6 GB, 49 zł.
W/g aneksu nowy, podwyższony limit od nowego okresu rozliczeniowego, umowa aneksowa rozpoczyna się od daty zakończenia dotychczasowej.
To tak w kwestii odpowiedzi na powyższe pytania marka_30.
Czy ktoś próbował przedłużyć umowę na OFP przez internet? Według informacji zawartych na stronie Orange wychodzi to korzystniej niż telefonicznie, ponieważ przy limicie podwyższonym do 6 GB abonament wynosi 44 zł. Szczegółowe informacje tutaj.
Jeżeli nie bierzesz modemu, to przy przedłużaniu on-line jesteś do przodu o 60 PLN. Biorąc modem jesteś w plecy o 30 PLN, oczywiście przy założeniu, że podpisujemy aneks na 12 miesięcy i porównując do standardowej oferty przedłużeniowej OFP (limit - 6 GB + abo 49 PLN + ewentualnie modem ADU-500A za 149 PLN) salonów i konsultantów Orange. Ja wziąłem dodatkowo modem jako alternatywę dla mv410r. Umowa zawierana telefonicznie z konsultantką Orange
Czy ktoś już przedłużył umowę przez internet?? Bo ja próbuję i nie mogę tego zrobić.... A Pani z Orange tłumaczy mi że nie można OFP przedłużyć przez internet. A na pytanie tej promocji przedłużania przez internet nic nie wie.... żałosne I to ma być profesjonały dostawca internetu??
Są jakieś nowe promocję? Czy jest możliwość przedłużenia umowy na rok za 49zł/miesięcznie z limitem 6 GB wraz z modemem ze free? Umowa kończy mi się za miesiąc, czekać czy podpisywać?
Siostra przedłużyła umowę na OFP bez mojej porady, bo jest zielona w tym temacie i przy czytaniu umowy widzę, że podwyższyli mi limit tylko o 1GB. Z poprzednich postów wynika, że przy przedłużaniu limit został podnoszony o 3GB. Dodam, że przedłużenie zostało zawarte na 12 miesięcy, bez modemu i telefonicznie. Czy istnieje szansa, żeby zwiększyli limit o te 2gb, czyli łącznie 6GB. Czuję się oszukany przez Orange w tej sytuacji z tym śmiesznym zwiększeniem limitu o 1Gb...
Mam małe pytanie dotyczące przedłużenia umowy. Mianowicie mam telefon w orange więc mogłem zobaczyć czy mogę już przedłużyć umowę na orange freedom pro gdy klikam na weryfikacje numeru pokazuje mi się że mogę już przedłużyć umowę. I mam do wyboru orange freedom pro przedłuż umowę, i mam też na dole orange free bez modemu ze szczęśliwymi godzinami. Czyli mam rozumieć że mogę zmienić taryfę z orange freedom pro na orange free i dostane tylko przez kuriera nową dualna kartę?
Dziś dzwoniła do mnie konsultantka z Orange proponując przedłużenie umowy. Po dłuższej rozmowie i tłumaczeniu dobitnie, że nie jestem zainteresowany przedłużaniem przez telefon miła Pani powiedziała, że od tego roku gdy kończy się umowa na OPF i przechodzi na czas nieokreślony płaci się wtedy nie 129 zł tylko nadal 49zł w co trudno mi uwierzyć. Był ktoś z was w takiej sytuacji?
DagerPL pisze:Dziś dzwoniła do mnie konsultantka z Orange proponując przedłużenie umowy. Po dłuższej rozmowie i tłumaczeniu dobitnie, że nie jestem zainteresowany przedłużaniem przez telefon miła Pani powiedziała, że od tego roku gdy kończy się umowa na OPF i przechodzi na czas nieokreślony płaci się wtedy nie 129 zł tylko nadal 49zł w co trudno mi uwierzyć. Był ktoś z was w takiej sytuacji?
4 miesiace po umowie i place 49 ,a ścislej 47 (za eko fakture )
Mam pytanie, czy ktoś z Was przedłużał już po raz drugi umowę OFP? Dają coś dodatkowo limitu do 6 GB? Za niedługo mam termin i nie bardzo wiem co negocjować.
bdkacz pisze:Ja bym na Twoim miejscu negocjował Szczęśliwe Godziny za free,szczególnie że Plus przy swoim CDMA daje taką usługę na rok za free ludziom "z ulicy".
O, dzięki za podpowiedź, nie pomyślałem o tym , modemu też nie chcę wymieniać.
antonio pisze:a nie ma opcji migracji do orange free? tam szczęśliwe godziny są za gratis plus można by jeszcze negocjować z 2gb do limitu
Nie mam innej możliwości jak odbiór w CDMA (brak dobrego kabla + brak zasięgu UMTS/HSDPA). Więc ta opcja nie wchodzi w grę.
kwj pisze:
Nie mam innej możliwości jak odbiór w CDMA (brak dobrego kabla + brak zasięgu UMTS/HSDPA). Więc ta opcja nie wchodzi w grę.
Koledze chodziło o wzięcie oferty Free bez modemu ( http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... _FREE_STAY ) gdzie za cenę ciut wyżej niż OFP czyli 53,10zł zamiast 49zł masz 5GB limitu + szczęśliwe za darmo i wsadzenie takiej dualnej karty (GPRS/UMTS i CDMA) do Axesstela. Dodatkowo kolega proponował żeby donegocjować jeszcze z 1-2GB do tych 5
Tylko,że to wyjdzie praktycznie na to samo co wziąć standard przy przedłużaniu OFP czyli 6 GB i donegocjować SG
Tylko,że to wyjdzie praktycznie na to samo co wziąć standard przy przedłużaniu OFP czyli 6 GB i donegocjować SG
Zgadza się pod warunkiem że mają takową ofertę przygotowaną przez dział utrzymania klienta OFP, jeżeli nie ciekawszą i bardziej uniwersalną jest oferta OF