Problem z nowym modemem HUAWEI E173 z T mobile bez simlocka
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z nowym modemem HUAWEI E173 z T mobile bez simlocka
Witam, pilnie proszę o pomoc. Zakupiłam nowy modem HUAWEI E173 z T-mobile lecz ze zdjętym simlockiem. Włożyłam swoją kartę PLUS(abonament-opłacony) do modemu i zainstalowałam menager Tmobile. Problem w tym że:
1. Po podaniu PIN do mojej karty wyświetla się komunikat ze profil nie jest obsługiwany i należy się skontaktować z operatorem. Skoro mam zdjęty simlock to skąd ten konunikat?
2. Wyświetla się moje sieć PLUS i jest z powodzeniem rejestrowana. Zrobiłam test urządzenia, wykrywa też siłe sygnału 14,99
3. Po próbie połączenia pojawia się komunikat: błąd 619 że nie może się połączyć ze zdalnym komputerem i port został zamknięty.
Juz mnie głowa rozbolała od czytania róznych for i porad które stosowałam i nic. Nadal nie mam internetu. Wcześniej korzystałam z modemu Iplusa i hulał jak trzeba do momentu jak nie zaczął się przegrzewać.
Bardzo proszę o pomoc. Jestem zrozpaczona. Z niecierpliwością czekam na waszą fachową pomoc.
1. Po podaniu PIN do mojej karty wyświetla się komunikat ze profil nie jest obsługiwany i należy się skontaktować z operatorem. Skoro mam zdjęty simlock to skąd ten konunikat?
2. Wyświetla się moje sieć PLUS i jest z powodzeniem rejestrowana. Zrobiłam test urządzenia, wykrywa też siłe sygnału 14,99
3. Po próbie połączenia pojawia się komunikat: błąd 619 że nie może się połączyć ze zdalnym komputerem i port został zamknięty.
Juz mnie głowa rozbolała od czytania róznych for i porad które stosowałam i nic. Nadal nie mam internetu. Wcześniej korzystałam z modemu Iplusa i hulał jak trzeba do momentu jak nie zaczął się przegrzewać.
Bardzo proszę o pomoc. Jestem zrozpaczona. Z niecierpliwością czekam na waszą fachową pomoc.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Problem z nowym modemem HUAWEI E173 z T mobile bez simlocka
Mam również Huawei e173s-1 z t-Mobile PL i u mnie gdy po włożeniu simki Play i uruchomieniu aplikacji "blueconnect" również wyskakują podobne komunukaty. Poradziłem sobie w następujący sposób: Utworzyłem nowy profil dla Playa z odpowiednimi dla tego operatora wpisami i ustanowiłem go domyślnym. To wystarcza do prawidłowego łączenia z netem poprzez Playa (korzystam też z T_Mobile Blueconnect) do momentu wyjęcia i ponownego włożenia tego Huaweia z simką Playa do portu USB. Tutaj pomimo, że mam ustawiony domyślny profil Playa również wyskakuje ten komunikat dlatego też w ustawieniach ponownie zatwierdzam domyślny profil dla Playa. Jest to trochę uprzykrzające ale skuteczne.
Spróbuj tą metodą łączyć się poprzez Plusa.
Spróbuj tą metodą łączyć się poprzez Plusa.
- wojteks
- *** Administrator ***
Sprawdź <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>, wcześniej musisz wyłączyć menedżer T-Mobile.Zagubiona pisze:Bardzo proszę o pomoc.
Nie pomagam na PW!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Problem z nowym modemem HUAWEI E173 z T mobile bez simlo
Z tej strony http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.php?action=showfiles&prodid=6&catid=2 ściągnij sobie Manager Huawei Mobile Partner 16.001.06.01.500.Zagubiona pisze:Bardzo proszę o pomoc. Jestem zrozpaczona. Z niecierpliwością czekam na waszą fachową pomoc.
Top_NetInfo ma znacznie większe możliwości, ale za to Mobile Partner jest łatwiejszy w użyciu

Pamiętaj tylko, aby w danej chwili uruchomiony był tylko jeden z tych menadżerów!
Krzysztof
-
Dziękuję serdecznie, ściągnęłam już sterowniki, po powrocie z pracy zainstaluję na swoim komputerze i zobaczymy. To ważne by 
nie ukrywam że wiedza techniczna w temacie komputerów jest mi obcaMobile Partner jest łatwiejszy w użyciu

-
- Mistrz bezprzewodowy
Mobile Partner powinien zawierać komplet sterowników.Zagubiona pisze:ściągnęłam już sterowniki, po powrocie z pracy zainstaluję na swoim komputerze i zobaczymy.
[ Dodano: 2011-09-01, 18:47 ]
Obawiam się że wyważamy otwarte drzwi!Zagubiona pisze:Zakupiłam nowy modem HUAWEI E173 z T-mobile lecz ze zdjętym simlockiem. Włożyłam swoją kartę PLUS(abonament-opłacony) do modemu i zainstalowałam menager Tmobile. Problem w tym że:
Czy w używanym profilu na pewno wprowadziłaś poprawnie: APN, login oraz hasło?
Bo błąd 619 może także na to wskazywać jako na przyczynę!
Krzysztof
-
A więc wyważyłam te otwarte drzwi
na Mobile-Partner stworzyłam nowy profil i internet ruszył
co bardzo mnie cieszy. jednak nie musiałam podawać APN. na TmobileMenager numer z nowym profilem spalił na panewce. jednak teraz zamiast HSDPA Plus czy GPRS jak wcześniej wyświetla mi się WCDMA lub EDGE Plus. Czy to ma jakieś znaczenie? Jestem zielona w tych tematach
W TmobileMenager ustawione było Tmobile (uk)domyślne, a APN i innych ustawień zmienić się nie dało
mało tego próbując zapisać jakieś ustawienia inne wyświetlało się na dole na pasku że: usługa ograniczona czy coś podobnego.

na Mobile-Partner stworzyłam nowy profil i internet ruszył

W TmobileMenager ustawione było Tmobile (uk)domyślne, a APN i innych ustawień zmienić się nie dało

-
- Mistrz bezprzewodowy
Jeśli stworzyłaś profil, to musiałaś jakiś APN wpisać!Zagubiona pisze:na MobilePartner stworzyłam nowy profil i internet ruszyłco bardzo mnie cieszy. jednak nie musiałam podawać APN.
Przypuszczam, że łączysz się nie na stworzonym przez siebie profilu, lecz na domyślnym, uniwersalnym profilu, który jako APN ma ustawione "internet", a taki APN jest także akceptowany przez Plusa.
Jeśli nie popełniłaś jakiegoś błędu przy konfiguracji, to widocznie T-Mobile w swoim menadżerze zablokował korzystanie z innych sieci. Czy tak jest faktycznie, to nie wiem, bo nie korzystam z T-Mobile.pl.na TmobileMenager numer z nowym profilem spalił na panewce.
WCDMA w stanie jałowym jest OK.jednak teraz zamiast HDSPA Plus jak wcześniej wyświetla mi się WCDMA Plus. Czy to ma jakieś znaczenie?
Po nawiązaniu połączenia i rozpoczęciu transmisji, powinno się zmienić na HSPA lub (przy słabszym sygnale) na HSDPA.
Ostatnio zmieniony 2011-09-01, 19:46 przez Chris-Kr, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzysztof
-
przeczytałam ten wątek http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0 i co nieco już rozumiem, jak płacić dodatkowo za to nie muszę to niech się wyświetla co chce
choć to chyba i tak gorzej niż miałam.
Bardzo Ci dziękuję za pomoc Chris-Kr

Bardzo Ci dziękuję za pomoc Chris-Kr

-
- Mistrz bezprzewodowy
U Ciebie jest lepiej niż w tamtym wątku, bo masz WCDMA, a nie GPRS czy EDGE jak tam.Zagubiona pisze:przeczytałam ten wątek http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0 i co nieco już rozumiem, jak płacić dodatkowo za to nie muszę to niech się wyświetla co chcechoć to chyba i tak gorzej niż miałam.
You are welcomeBardzo Ci dziękuję za pomoc Chris-Kr![]()

Krzysztof