Modem Dell 5530 -jaka aplikacja PLAY
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem Dell 5530 -jaka aplikacja PLAY
Nedawno kupiłem modem Dell 5530 sterwniki mam wgrane <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> dobrze lecz nie mogę odpalić żadej aplikacji na Play Online na kartę. Tesowałem ze strony dela aplikację Wireless Manager oraz top_netinfo, problem tkwi w ustawieniach , nie mogę odszukać łopatologiczych ustawień.Chciałbym zaznaczyć że jest to mój pierwszy modem.Wertuję różne opisy ale chyba jestem troszeczkę za cienki. Jeżeli ktoś ma coś podobnego to prosiłbym o pomoc , mam laptopa Dell Inspiron 1525....
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Modem Dell 5530 -jaka aplikacja PLAY
Musisz ustawić profil połączenia. Dane do Playa to tylko APN internet i numer *99#. Nic więcej nie powinno być potrzebne.
Możesz jeszcze spróbować aplikacji Novatel Wireless Mobilink bo chyba ta firma robi mody dla Della a właściwie to te same modeli tylko oprogramowanie dla Della. Nie jestem tylko pewien czy wykryje modem, ale można spróbować.
canidy coś więcej by pewnie powiedział tutaj.
Możesz jeszcze spróbować aplikacji Novatel Wireless Mobilink bo chyba ta firma robi mody dla Della a właściwie to te same modeli tylko oprogramowanie dla Della. Nie jestem tylko pewien czy wykryje modem, ale można spróbować.
canidy coś więcej by pewnie powiedział tutaj.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie, 5530 to jest chyba Ericsson F3507g , na pewno obsłuży go oprogramowanie dell'a, niestety chyba dość opasłe jest.ja.michal pisze:Novatel Wireless Mobilink
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- wojteks
- *** Administrator ***
Te aplikacje nie działają z tym modemem. Tylko oprogramowanie Della (ale na nie Dellu może nie działać) albo Sony-EricssonaMurko pisze:lecz nie mogę odpalić żadej aplikacji na Play Online na kartę
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie byłem pewien właśnie.krystianb pisze:Nie, 5530 to jest chyba Ericsson F3507g ,
-
Co prawda udało mi się uruchomić ten modem lecz tyle namieszałem że się pogubiłem i po powtórnym wgraniu systemu na pewno nie będę wiedział co robiłem. Po odpaleniu Wireless Managera Dell jest pasek zasięgu Play i po ustawieniach zgodnych z Playem , klik "Połącz" wyskakuje "Połączenie nie powiodło się", następnie wchodzę do "Połączenia sieciowe"- "telefoniczne" klik na "WirelessManagerRasConnection"inicjuje połaczenie. Chciałbym zaznaczyć że w odwrrotnej kolejności nie załapuje. Na Wireless Managerze, co dziwne nie ma żadnych oznak połączenia prócz "zasięgu".
[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2009-10-27, 14:18 ]
Poprawa byków
[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2009-10-27, 14:18 ]
Poprawa byków
Ostatnio zmieniony 2009-10-27, 14:18 przez Murko, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wczoraj zmieniłem system na Vistę i teraz nie mogę odszukać wszystkich sterowników do tego modemu, a wiadomo że bez zainstalowania wszyskich sterowników nie zadziała żadna aplikacja. Może mi ktoś podpowie gdzie ich odszukać. Właściwie to mi brakuje do - USB-Serial Controller , reszta się zainstalowała....
-
Witam
proponuję wgrać oryginalne oprogramowanie do dell - nie używać oprogramowania play (mam neta z playa na karcie dell 5530) podłączonej poprzez czytnik usb nie mogłem odpalić pod oprogramowaniem play a po wgraniu programu do karty della i ustawieniu danych do połaczenia ruszyło od pierwszego kopa. !! Polecam zero stresu !!
proponuję wgrać oryginalne oprogramowanie do dell - nie używać oprogramowania play (mam neta z playa na karcie dell 5530) podłączonej poprzez czytnik usb nie mogłem odpalić pod oprogramowaniem play a po wgraniu programu do karty della i ustawieniu danych do połaczenia ruszyło od pierwszego kopa. !! Polecam zero stresu !!
Redshadow
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Play nie ma własnego softu! U playa są tylko brandowane programiki od producentów modemów.redshadow pisze:mam neta z playa na karcie dell 5530) podłączonej poprzez czytnik usb nie mogłem odpalić pod oprogramowaniem play
Co do porady skąd wziąć sterowniki to raczej nie pomogę.
-
Właśnie zakończyłem 1 dniowy bój z tą kartą. Po instalacji sterowników, wgraniu nowego firmware do karty i zmianie tak aby GPS działał ,,, na finale okazało się iż karta działa z orange, plusem a z playem nie .... rozwiązanie prozaiczne :Murko pisze:Nedawno kupiłem modem Dell 5530 sterwniki mam wgrane »»na pewno«« dobrze lecz nie mogę odpalić żadej aplikacji na Play Online na kartę. Tesowałem ze strony dela aplikację Wireless Manager oraz top_netinfo, problem tkwi w ustawieniach , nie mogę odszukać łopatologiczych ustawień.Chciałbym zaznaczyć że jest to mój pierwszy modem.Wertuję różne opisy ale chyba jestem troszeczkę za cienki. Jeżeli ktoś ma coś podobnego to prosiłbym o pomoc , mam laptopa Dell Inspiron 1525....
A) jeżeli używasz Dell Wireless Manager to w ustawieniach/profile zmień nazwę punktu dostępowego na "internet"
B) jeżeli chcesz używać dialupa lub netinfo to musisz załączyć na stałe Dell Wireless Manager lub włączyć zasilanie karty
-
ja mam problem z modemem i karta PLAY, mianowicie topnet widzi modem ale wyskakuje błąd 734 ( coś tam z PPP). W modemie w zaawansowanych wrzuciłem komende inicjalizujaca, ale nie pomoglo. Modem jest widoczny w men.urzadzeń i nie widać żadnych błędów sprzętowych. Lapek DELL D620 ATG. Moze ktoś ma jakiś pomysł lub podobne doswiadczenia?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jaki system operacyjny?
-
system win7 x64. dodam,ze mam dial-up skonfigurowany w/g wskazówek na forum i też mi nie idzie (ten sam błąd)
[ Dodano: 2011-09-02, 22:43 ]
wrzucilem karte orange do della i poszlo bez problemow
Najwidoczniej play ma jakies trzaski
THX za zainteresowanie

[ Dodano: 2011-09-02, 22:43 ]
wrzucilem karte orange do della i poszlo bez problemow

-
- Stały użytkownik forum
Spróbuj Dell Wireless Manager, u mnie np. nie działało z TNI, bo modem miał wyłączone radio.
-
mam DWM i TopNetInfo oraz Mob.Partner i WSZYSTKIE aplikacjie mialy błąd na PLAY a w orange zero problemów. Jade to usa więc tam będe testowac sieci jakie mają i mój modemik;)