Tenda D820R

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
yamha
Początkujący użytkownik forum

Tenda D820R

Post autor: yamha »

Mam pewien problem z konfiguracją routera z funkcją adsl, mianowicie podczas instalacji gdy prosi się o połączenie jakimś cudem się go nie doczekuje... mimo że własnie z niego korzystam, nie wiem czego to może być wina ale bez tego nie będę miał wifi błąd jaki mnie nawiedza podczas instalacji to
Obrazek

byłbym wdzięczny za pomoc, mam system windows7 64bit być może właśnie w tym leży problem i będę musiał wrócić do starego XP :(
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Tenda D820R

Post autor: Jo_gurt »

yamha, olej jakieś dziwne programy i zaloguj się po ludzku na router przez przeglądarkę.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

yamha pisze:mianowicie podczas instalacji gdy prosi się o połączenie jakimś cudem się go nie doczekuje... mimo że własnie z niego korzystam,
Zrób konfigurację bezpośrednio z panelu administracyjnego routera (przez przeglądarkę) a nie jakimś dziwnym programem.
Nie pomagam na PW!
yamha
Początkujący użytkownik forum

Post autor: yamha »

Wszystko fajnie tylko że nie wiem jak... próbowałem tak jak na routerze kuzyna 192.168.0.1 lecz nic się nie działo może jakaś podpowiedź gdzie szukać ip do strony konfiguracyjnej tego routera???
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

yamha pisze:ip do strony konfiguracyjnej tego routera???
Na podlaczonym kompie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> -> serwer DNS, DHCP lub bramka jest dobrym punktem startowym.
Nie pomagam na PW.
ODPOWIEDZ