Pomocy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pomocy
Ponieważ jestem kompletnie zielona w sprawach internetu, to mam nadzieje że ktoś mi tu pomoże.
Mój router jest niby bezprzewodowy, ale generalnie muszę mieć wtyknięty kabelek do komputera ażeby mi on działał. I teraz mam pytanie odnośnie tego, co mam zrobić żeby internet działał również na laptopie ? Czy wtedy trzeba kupić taką 'wtyczkę' z wejściem usb czy jest jakieś inne rozwiązanie ? bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Mój router jest niby bezprzewodowy, ale generalnie muszę mieć wtyknięty kabelek do komputera ażeby mi on działał. I teraz mam pytanie odnośnie tego, co mam zrobić żeby internet działał również na laptopie ? Czy wtedy trzeba kupić taką 'wtyczkę' z wejściem usb czy jest jakieś inne rozwiązanie ? bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Pomocy
Jaki dokładnie to router?Tysiak pisze:Mój router jest niby bezprzewodowy,
Jaki laptop?Tysiak pisze: na laptopie
Nie pomagam na PW!
-
D-Link DSL-320T
Laptopa nie mam, dopiero jest zamiar go kupić w najbliższym czasie.
Laptopa nie mam, dopiero jest zamiar go kupić w najbliższym czasie.
- wojteks
- *** Administrator ***
To modem ADSL i nie ma WiFi.Tysiak pisze:D-Link DSL-320T
Żeby mieć WiFi musisz kupić router z WiFi (może być z wbudowanym modemem ADSL odpowiednim do posiadanej linii).
Nowe laptopy mają wbudowane karty WiFi.Tysiak pisze: dopiero jest zamiar go kupić w najbliższym czasie.
Nie pomagam na PW!
-
To znaczy że muszę kupić nowy modem, a jakbym miała tego laptopa to po prostu bym nie potrzebowała tej 'wtyczki' usb ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Nowy router, modem niekoniecznie.Tysiak pisze:To znaczy że muszę kupić nowy modem
Tak.Tysiak pisze:jakbym miała tego laptopa to po prostu bym nie potrzebowała tej 'wtyczki' usb ?
Nie pomagam na PW!
-
Serdecznie dziękuje za pomoc, po stokroć dziękuje