Internet stacjonarny? Freedom
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Internet stacjonarny? Freedom
Witam. Czy ktoś z Was używał internetu stacjonarnego Orange Freedom? Jaką prędkość najlepiej dobrać, jeśli chce rozdzielić net na tablet i 2 laptopy? Czy Orange oferuje do ofert jakieś dodatkowe routery w promo cenie, czy lepiej zakupić we własnym zakresie?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Internet stacjonarny? Freedom
Myślę że optymalna opcja to 6+...Mb/s http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... m_discoverJaką prędkość najlepiej dobrać, jeśli chce rozdzielić net na tablet i 2 laptopy?

jareq
- wojteks
- *** Administrator ***
Najlepiej podpisać umowę na 1 (czy 2) Mbps a potem podnieść np. do 6 czy 10Mbps. W razie czego zawsze można wrócić do niższej prędkości a jak 6 będzie mało to zwiększyć do 10 czy nawet 20Mbps. To zaleta O Freedom z tymi zmianami prędkości.jarek999 pisze:Myślę że optymalna opcja to 6+...Mb/s
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Używam i bardzo sobie chwalę, jest stabilna. Czasami zdarzają się krótkotrwałe awarie serwera autoryzacji.agent07 pisze:Czy ktoś z Was używał internetu stacjonarnego Orange Freedom?
Sugerowałbym podpisanie na 1Mbit, a potem zwiększenie do 10Mbit ze względu na upload, o ile są możliwości techniczne.wojteks pisze:Najlepiej podpisać umowę na 1 (czy 2) Mbps a potem podnieść np. do 6 czy 10Mbps.
Router Simensa który dają nie jest najgorszy.agent07 pisze:jakieś dodatkowe routery w promo cenie, czy lepiej zakupić we własnym zakresie?
Ja osobiście używam to w zestawie Siemens Speedstream 4100 + TP-Link WR1043ND.
-
- Użytkownik forum
wielki dzięki, tylko zastanawiam się nad tym: jakbym brał Orange
Freedom to może lepiej finansowo wyszedłbym od razu biorąc 6mb/s za 64zł
plus dorzucą mi zestaw promocyjny OFnK? Czy się mylę?
Freedom to może lepiej finansowo wyszedłbym od razu biorąc 6mb/s za 64zł
plus dorzucą mi zestaw promocyjny OFnK? Czy się mylę?