Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Niestety żeby wyłączyć PIN karty SIM w Orange musimy pofatygować się do salonu albo wysłać pismo do BOK.
Pismo musi zawierać następujące informacje:
1. imię i nazwisko
2. adres
3. numer telefonu (numer przypisany do internetowej karty SIM czy SIM/R-UIM)
4. czytelny podpis
5. numer telefonu kontaktowego
6. dopisek - "Zostałem poinformowany o zagrożeniach, które mogą zaistnieć w sytuacji gdy moja karta SIM nie jest zabezpieczona kodem PIN i biorę
pełną odpowiedzialność za nieautoryzowany dostęp do karty SIM"
Bez takiej treści zgłoszenie nie zostanie rozpatrzone pozytywnie. Informacja na podstawie pisma które dostałem jako odmowę wyłączenia PIN.ć za nieautoryzowany dostęp do karty SIM"
Bez takiej treści zgłoszenie nie zostanie rozpatrzone pozytywnie. Informacja na podstawie pisma które dostałem jako odmowę wyłączenia PIN.
Pytam bo mam taki problem.
Zainstalowałem sobie w/w kartę w modemie AIRCARD 880 i podłaczyłem do Routera Linksys WRT54g3g ( z Openwrt backfire - najnowsze).
I widzę że podczas wykonywania komendy ifup wyskakuje błąd PIN.
Dla porównania sprawdziłem Orange Prepaida ( bez pinu) i działa OK.
cityboy pisze:Zainstalowałem sobie w/w kartę w modemie AIRCARD 880 i podłaczyłem do Routera Linksys WRT54g3g ( z Openwrt backfire - najnowsze).
I widzę że podczas wykonywania komendy ifup wyskakuje błąd PIN.
Jeszcze od miesiąca lub 2-ch bardzo często rozłącza mi modem ( novatel U740 jak i UX870).
Może wymienić kartę sim na inną ?
A tą sierre kupiłem niedawno aby sprawdzić czy może to winny jest modem...