[problem] Orange MV 500 brak połączenia

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Sadoszczak
Początkujący użytkownik forum

[problem] Orange MV 500 brak połączenia

Post autor: Sadoszczak »

Witam!
Od kilku miesięcy jestem uzytkownikiem Orange Freedom. Posiadam Modem MV 500. Odpalam pogram AxessManager wszystko ładnie, wpisuje hasło. Mam zasięg w granicach: od 70 do 80 dBm. I od teraz zaczyna sie moj problem. Połączenie trwa około 1 sekundy, po czym sieć zostaje rozłączona i nie można komfortowa korzystać z internetu. Modem resetowałem, wysyłałem do autoryzowanego serwisu axesstel ( napisali mi ze w modemie nie znaleziona żadne usterki, ale jednak internet u mnie nie działa) Modem nie zostal zalany woda ani zadnymi innymi środklami powodującymi uszkodzenie urządzenia. Chciałbym dodac, ze modem działał bez zastrzeżeń ok. 6 miesiecy. Prosze o pomoc albo o wskazówki. Z góry dziękuje za udzielenie mi jakiejkolwiek sposob pomocy.:)
*juliana*
Stały użytkownik forum

Re: [problem] Orange MV 500 brak połączenia

Post autor: *juliana* »

Na początek- sprawdzenie karty. W salonie Orange, który ma taki tester. A może ktoś ma w sąsiedztwie taki internet, zobaczysz, czy na innej karcie też rozłącza.
ODPOWIEDZ