Aktualizacje/Język w laptopie z Francji
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Aktualizacje/Język w laptopie z Francji
Witam, zwracam się do was z prośbą o porade w sprawie zmiany języka w laptopie.
Laptop został kupiony we Francji w sklepie komputerowym jako nowy z oryginalnym Windowsem 7. Jest to dokladnie HP G72. Chciałbym zmienić w nim język (wydaje mi się że na systemie operacyjnym Windows 7, gdziekolwiek kupi się laptopa można każdy język ustawić). Znalazłem ciekawy filmik w którym jest rozwiązanie mojego problemu http://www.spryciarze.pl/magiel/zobacz/ ... -windows-7 i wszystko byłoby w porządku gdyby nie to że wchodząc w Panel sterowania -> Czas, język i region -> region i język , znajwodała się tam opcja "zainstaluj lub odinstaluj języki wyświetlania" z kolorową tarczą która chyba oznacza że jest to jakaś aktualizacja. Niestety u mnie w laptopie nie ma czegoś takiegom wszystko poza tym jest. Dodam też że zainstalowałem wszystkie aktualizacje jakie dało się pobrać. Zatem proszę o pomoc, z góry dziękuję.
Laptop został kupiony we Francji w sklepie komputerowym jako nowy z oryginalnym Windowsem 7. Jest to dokladnie HP G72. Chciałbym zmienić w nim język (wydaje mi się że na systemie operacyjnym Windows 7, gdziekolwiek kupi się laptopa można każdy język ustawić). Znalazłem ciekawy filmik w którym jest rozwiązanie mojego problemu http://www.spryciarze.pl/magiel/zobacz/ ... -windows-7 i wszystko byłoby w porządku gdyby nie to że wchodząc w Panel sterowania -> Czas, język i region -> region i język , znajwodała się tam opcja "zainstaluj lub odinstaluj języki wyświetlania" z kolorową tarczą która chyba oznacza że jest to jakaś aktualizacja. Niestety u mnie w laptopie nie ma czegoś takiegom wszystko poza tym jest. Dodam też że zainstalowałem wszystkie aktualizacje jakie dało się pobrać. Zatem proszę o pomoc, z góry dziękuję.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Aktualizacje/Język w laptopie z Francji
Zmiana języka jest z tego co pamiętam dostępna tylko w Win7 Ultimate. Tobie pozostaje zakup innej wersji Windowsa.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
I innej klawiatury. Ferancuskie sa obrzydliwe 

Nie pomagam na PW.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Fakt. Kiedyś próbowałem się na takiej zalogować. Nie udało siękey pisze:Ferancuskie sa obrzydliwe

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Chyba nawet bardziej od niemieckich. Cóż ja jestem bardzo wybredny i nawet na UK bardzo nie lubię.key pisze:Ferancuskie sa obrzydliwe
[ Dodano: 2011-09-12, 13:26 ]
To nawet na niemieckim układzie jest niemożliwe jak się nie wie.Jo_gurt pisze:Kiedyś próbowałem się na takiej zalogować. Nie udało się
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Niemiecki jest spokokrystianb pisze:To nawet na niemieckim

Trzeba tylko wiedziec, ze caps-lock zachowuje sie ciut inaczej

Nie pomagam na PW.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
A gdyie jest y? (chodziło mi o przestawiony układ klawiatury)key pisze:Niemiecki jest spoko ÖÄÜ
A o tym nie wiem, co w nim takiego osobliwego?key pisze:Trzeba tylko wiedziec, ze caps-lock zachowuje sie ciut inaczej
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tam gdzie w angielskim z i vice versa. Jest tez troche roznic z innymi znakami (n.p.@) ale ogolnie szybko sie przestawiasz.krystianb pisze:A gdyie jest y?
Na klawiszach cyfr dziala inaczej niz w angielskiej klawiaturze.krystianb pisze:A o tym nie wiem, co w nim takiego osobliwego?
Nie pomagam na PW.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie zamierzam się przestawiać. Aktualnego laptopa specjalnie kupiłem w wersji z klawiaturą US, choć większość była w wersji UK.key pisze:ale ogolnie szybko sie przestawiasz.
Następnego na razie nie planuję kupować.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja sie przestawiam - w firmie czesc sprzetu ma niemiecka, czesc angielska. Pisze z doswiadczenia.Nie zamierzam się przestawiać.
Jaka jest roznica miedzy UK i US?
Nie pomagam na PW.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Inny enter(w US zajmuje tylko jedną linię) ukośnik koło z (mniejszy lewy shift, choć czasem siedzi przy zmniejszonym prawym shifcie, ja wolę wyrośnięte shifty), no i linia nad cyframi trochę inna: @ i " gdzie indziej no i funt się pałęta.key pisze:Jaka jest roznica miedzy UK i US?
- joujoujou
- Specjalista bezprzewodowy-senior
http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_l ... ed_Kingdomkey pisze:roznica miedzy UK i US?
A przy okazji i francuska (AZERTY): http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout#AZERTY
Niemiecka (między innymi) - QWERTZ: http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout#QWERTZ
I tak dalej...