Router TP-Link TL-WR941ND a ustawienia dla PSP/PS3 ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router TP-Link TL-WR941ND a ustawienia dla PSP/PS3 ?
Witam serdecznie wszystkich.
Jak w temacie , nie znam się na ustawieniach routera aż tak dobrze. Jedyne co dotychczas zrobiłem to ustawienie 11bgn czyli mixed mode (nie wszystkie urządzenia w domu obsługują "n")
Zabezpieczenia po mac oraz automatycznie zabezpieczenie WPA względnie WPA2 (PSP nie obługuje WPA2 dlatego musiałem tak zrobić).
Internet chwilowo ciągnę od operatora telefoni komórkowej. "Stick " wpięty jest w lapcioka ten udostępnia połączenie po kablu , który wpiąłem w port WAN - wszystko śmiga jak należy , ale w PSP oraz PS3 wyskakuje mi NAT TYP 3 czyli ograniczony, internet działa , psn też na obu.
Ale podobno (nie spradzałem ze względu na słaby net chwilowo) nie można zagrać online a o czacie w trakcie to już <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> mogę zapomnieć.
Mam niby w tym routerze UPnP ale na PS3 wyskakuje że jest niedostępny a na psp że aktywny a mimo wszystko ogranicza mnie do NAT TYP 3 zamiast otworzyć porty.
Czy ktoś wie jak to można ustawić lub co powieniem zrobić - najlepiej krok po kroku co by też inny poszukiwacze wiedzieli jak to zrobić
dziękuję serdecznie i miłego dnia życzę
Jak w temacie , nie znam się na ustawieniach routera aż tak dobrze. Jedyne co dotychczas zrobiłem to ustawienie 11bgn czyli mixed mode (nie wszystkie urządzenia w domu obsługują "n")
Zabezpieczenia po mac oraz automatycznie zabezpieczenie WPA względnie WPA2 (PSP nie obługuje WPA2 dlatego musiałem tak zrobić).
Internet chwilowo ciągnę od operatora telefoni komórkowej. "Stick " wpięty jest w lapcioka ten udostępnia połączenie po kablu , który wpiąłem w port WAN - wszystko śmiga jak należy , ale w PSP oraz PS3 wyskakuje mi NAT TYP 3 czyli ograniczony, internet działa , psn też na obu.
Ale podobno (nie spradzałem ze względu na słaby net chwilowo) nie można zagrać online a o czacie w trakcie to już <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> mogę zapomnieć.
Mam niby w tym routerze UPnP ale na PS3 wyskakuje że jest niedostępny a na psp że aktywny a mimo wszystko ogranicza mnie do NAT TYP 3 zamiast otworzyć porty.
Czy ktoś wie jak to można ustawić lub co powieniem zrobić - najlepiej krok po kroku co by też inny poszukiwacze wiedzieli jak to zrobić
dziękuję serdecznie i miłego dnia życzę
-
Re: Router TP-Link TL-WR941ND a ustawienia dla PSP/PS3 ?
Spróbuj może w routerze włączyć DMZ dla PS3.
-
o i teraz trafiłeś na miejsce w którym powiem - nie mam pojęcia jak
widziałem taką opcję w ustawieniach ale nie wiem jak to ustawić.
jak wiesz jak to ugryźć to proszę o pomoc - dziwi mnie fakt że UPnP nie chce działać na PS3 a na PSP tak , kolejnym ograniczeniem może być fakt puszczenia neta z kompa na router ... ech świat byłby łatwiejszy jak były tylko dwa guziki![:]](./images/smilies/splash.gif)

widziałem taką opcję w ustawieniach ale nie wiem jak to ustawić.
jak wiesz jak to ugryźć to proszę o pomoc - dziwi mnie fakt że UPnP nie chce działać na PS3 a na PSP tak , kolejnym ograniczeniem może być fakt puszczenia neta z kompa na router ... ech świat byłby łatwiejszy jak były tylko dwa guziki
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
Poszukaj w opcjach "security" chyba jest funkcja DMZ i tam wpisujesz IP konsoli.
Wcześniej najlepiej ustawić statyczne IP dla PS3
[ Dodano: 2011-09-13, 10:10 ]
Forwarding --> DMZ i tam wpisujesz IP konsoli
Wcześniej najlepiej ustawić statyczne IP dla PS3

[ Dodano: 2011-09-13, 10:10 ]
Forwarding --> DMZ i tam wpisujesz IP konsoli

-
ok to dzisiaj się pobawię , najpierw stałe adresiki a później pokombinuje z dmz
dziękuje
dziękuje

-
DHCP --> Address Reservation i tam ustawiasz statyczne IP dla konsoli
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
NAT za NATem. UPNP nic nie zdzialasz, otwarciem portow na routerze tez nie. Mozesz ominac jeden NAT:baseofdrum pisze:kolejnym ograniczeniem może być fakt puszczenia neta z kompa na router
Polacz router z kompem przez port LAN, wylacz na routerze DHCP, Ustaw IP routera na 192.168.1.254.
Jesli nie pomoze, wymien router na model z USB i obsluga modemu UMTS.
Nie pomagam na PW.
-
tak myślałem że to też coś krzaczy , jednym słowem muszę skończyć remonty , przeprowadzkę i podepnę sobie w końcu normalny stacjonarny , kabelkowy internecik
i wtedy roześlę tym routerem sygnał po domu.
dziękuję za pomoc , inaczej pewnie spędziłbym kolejny tydzień na grzebaniu

dziękuję za pomoc , inaczej pewnie spędziłbym kolejny tydzień na grzebaniu