Pilnie pomocy !!!!!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pilnie pomocy !!!!!
Witajcie. Jestem tu pierwszy raz i pewnie ten temamt byl ale jak zobaczylem ilosc stron to dzieki bardzo a sprawa jest bardzo pilna. Otoz problem polega na tym ze mam Internet neostrady TP bezprzewodowy. Router z kompa laczy sie z LIVEBOXEM ktory jest na korytarzu. W kompie Internetu brak. Mam Win Xp i w prawym dolnym rogu tam gdzie maly monitorek z kreskami ktory inforuje mnie czy jest polaczenie z siecia to widze ze jest i jest napisane ze sila sygnalu bardzo dobra i polaczenie z siecia jest. Lecz gdy wchodze w moja przegladarke tj. Google Chrome i wchodze przykladowo na wp.pl to mam okno ktore mowi mi ze brak Internetu czy tam dostepu do sieci i mam podpunkty z dzieki ktorym moge roziwazac ten problem czyli ponownie zaladuj strone zrob cos w opcjach i takie tam. Nic z tego nie dziala. Czy mozecie mi pomoc prosze!!!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Pilnie pomocy !!!!!
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=44678#44678" target="_blank">»PING«</a> na LB idzie?
-
mozesz sprecyzowac???? nie znam sie na typowcyh pojeciach
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To zacznijmy inaczej. Przy pierwszym łączeniu się z routerem użyłeś guzika rejestracji MAC (gdzieś ponoć pod routerem jest)??
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
hmm....nie podlaczam Interentu pierwszy raz do tamtego kompa. net normalnie jest ale po prostu od weekendu zaczelo sie dziac tak jak opisalem w pierwszym poscie. na tym kompie co teraz pisze mam D-LINKA bialy routerek co ma 54MBps i jak nie mam neta to ide do sasiedniego pokoju do mojego prostokatneho pudelka z napisem D-link odlaczam centrlany kabel czekam ok. 5 sekund i net powraca. przy tamtym kompie to nie dzialalo. ani odlaczanie i ponowne podlaczanie kabelkow do LIVEBOXA ani reset kompa ani ponowne laczenie sie z sieica w kompie...prosze nie mowcie jakimis skrotami tylko tak jak to mowia po chlopsku