W domu posiadam Internet z Netia a dokładnie Wimax Netia. Pojechałem sobie do Media kupić router aby rozdzielić sygnał w domu.
Zakupiłem router Pentagram P 6351 - http://tnij.org/nev8
I teraz tak, kabelek od Wimax'a wpiąłem w router, następnie inny kabel wpiąłem w router obok kabla z Wimaxa i wpiąłem w stacjonarny komputer. DZIAŁA ! Po kablu wszystko działa. Czyli router przekazuje sygnał.
Problem pojawił się w laptopie. Otóż WIFI nie widzi tego routera. Aktualizowałem sterowniki w laptopie, aż w końcu zrobiłem format dysku nowe sterowniki i nadal to samo

Co lepsze komórka siostry która ma w telefonie Wifi widzi ten router, ale polaczyc się nie moze bo wyskakuje jej brak DNS. Fakt faktem router komórka widzi. Niby problem z laptopem. Sygnał w laptopie świeci od Wifi, klawiatura funkcyjna on/off dla Wifi działa, czyli FN+F2, laptop to Asus. Kurcze nie mam mozliwosci poki co zalatwic innego laptopa czy zobaczy ten router.... Router resetowałem twardo do ustawien fabrycznych, dokonywalem zmiany nazwy sieci dalej nic... A komorka siostry widzi nawet zmiane nazwy sieci routera.
Ktos wie o co moze chodzic ?