Posiadam modem z play o nazwie Huawei E353 HSPA. Mam do niego antenę zewnętrzną i pasowało by go podpiąć do routera tylko nie wiem do jakiego.

Moderator: Moderatorzy
Huawei E353 z Huawei D100 działa, sprawdzone. Ale bardziej polecam router Vodafone R101. Właściwie jest dedykowany modemom Vodafone, ale z Huawei E353 (z angielskiej 3) też działa bardzo dobrze.JarekCebula pisze:ale czy ten router D100 obsłuży mi modem E353 HSPA ?
Właśnie nie zawsze. Vodafone K4505-HV na przykład na routerze Huawei D100 za Chiny nie chciał ruszyć, a jest wyprodukowany przez Huawei. Na Vodafone R101 działa.jakubd pisze:Jeżeli dany modem Vodafone został wyprodukowany przez Huawei, to powinien działać
To zdecydowanie lepszy wybór, a jak chcemy zaoszczędzić na kasie o wiele lepsze od D100-105 są TP-linki MR-3420 i 3220Modem Huawei e353 zadziała na wszystkich routerach:
- z USB,
- do których można wgrać alternatywne oprogramowanie m.in. Tomato (najnowsza modyfikacja shibbiego - www.openlinksys.info ), OpenWRT.
Polecam Tomato, bo sprawa jest bardzo prosta, kilka kliknięć w ustawieniach routera, wpiąć modem i działa. Jakie routery? Tomato obsługuje m.in. Asus WL500gP, Asus RT-N16, Netgear WNR3500L.
cześćramzes28 pisze:Witam
Mnie działa ten modem na TP-LINK MR3420 trochę na początku czekam na wykrycie modemu ale potem jest ok
ściąg firmware openwrt-ar71xx-tl-mr3420-v1-squashfs-factory.bin stąd:dzudohonor pisze:Proszę o pomoc w odpaleniu Huawei E353 z T-mobile na tym routerku - jesli mozna w miare jasno i krok po kroku - z góry dzięki!