Konfiguracja Rotuera TP - Link WR543G

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
anczej
Początkujący użytkownik forum

Konfiguracja Rotuera TP - Link WR543G

Post autor: anczej »

Witam.
Mam problem z konfiguracja tego routera. Moja sieć jest bardzo zlozona, a wyglada tak :
ISP kabelkiem -> Router domowy TP Link (jakis inny) -> Antena wifi -> Antena Wifi w pracy -> TP link we543g - > D-link rozsylacz wifi na moje biuro. A wiec tak mialem router edimax ew-7209 APG zamiast tego tp linka. Niestety byl stary i nie byl kompatybiliny z win7 postanowilem go wymienic. Zakupilem ten router tp linka i nie moge sobie z nim poradzic.
W TP linku nr 1 Mam takie dane : 192.168.1.1 , 255.255.255.0 , 213.25.2.13,
Dns : 194.204.152.34, 194.204.159.1 ... Jak powinienem ustawic tego 2giego tp linka by odbieral sygnal i podawal dalej ? Jak mam ustawic Lan , Wan i Wirless. Wirless wyszukuje sygnal TP linka nr 1, daje connect i widze ze pakiety sa otrzymywane ale nie wysylane. Dodatkowo w opcjach wirless nie moge zmienic Regionu oraz channela i Moda. Prosze o szybka pomoc poniewaz jest mi to bardzo potrzebne .
Anczej
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Konfiguracja Rotuera TP - Link WR543G

Post autor: krystianb »

anczej pisze:i nie byl kompatybiliny z win7 postanowilem go wymienic.
Router niekompatybilny z systemem, chyba pęknę ze śmiechu :rotfl2:

A co do porad to napisz po ludzku, bo nie mam pojęcia co gdzie teraz jest i konfigurację czego opisujesz.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Masz to dosc mocno przekombinowane. Co to jest "antena WiFi" - jakim kablem masz zrobione polaczenia?
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

anczej pisze:a wyglada tak :
ISP kabelkiem -> Router domowy TP Link (jakis inny) -> Antena wifi -> Antena Wifi w pracy -> TP link we543g - > D-link rozsylacz wifi
Ja bym podłączył kabelek ISP pod WAN lub LAN (zależy jak dostajesz neta ) 543G i skonfigurował na nim tak aby odbierał sygnał i rozsyłał po WIFI. Po co tyle innych sprzętów ?

A tak w ogóle to takie to wszystko pogmatwane w tej twojej konfiguracji.
ODPOWIEDZ