Problem z konfiguracja routera Pentagram

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Problem z konfiguracja routera Pentagram

Post autor: adixm »

Dzisiaj zmieniono mi Orange Freedom z 1Mb/s do 10Mb/s i wszystko pięknie ładnie sie synchronizuje tyle ze nie przydziela IP(tak jakby haslo czy login się zmienil)Jakieś pomysły?Dodam że jeszcze wczoraj internet na 1Mb/s "śmigał" aż miło a dzisiaj tylko sie super synchronizuje i nic dalej się nie robi. Dodam, że dodzwonić się na infolinie Orange Freedom graniczy z cudem także z konsultantem jeszcze nie rozmawiałem(probuję juz od rana i nic)

[ Dodano: 2011-09-19, 13:15 ]
Mi to tak jak mówiłem wygląda na błędne hasło/login, bo kiedyś miałem podobny problem, tyle że w konfiguracji routera nic nie zmieniałem.Będę nadal próbował dodzwonić na pomoc techniczną Orange Freedom tyle że na teraz jest to raczej niewykonalne.

Kod: Zaznacz cały

Firmware Version  : 2.10.5.0(RUE0.C2)3.6.0.0  
    MAC Address  : 00:04:ed:96:95:67  
LAN    
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

IP Address  : 192.168.1.1  
    Subnet Mask  : 255.255.255.0  
    DHCP Server  : Enabled  
WAN    

Virtual Circuit  : PVC0PVC1PVC2PVC3PVC4PVC5PVC6PVC7  
   Status  : Not Connected 
   Connection Type  : PPPoA  
   IP Address  : 0.0.0.0  
   Subnet Mask  : 0.0.0.0  
   Default Gateway  : 0.0.0.0  
   DNS Server  : 0.0.0.0  
    NAT  : Enabled  
ADSL    

ADSL Firmware Version  : FwVer:3.6.0.0_A_TC3085 HwVer:T14.F7_3.0  
   Line State  : Showtime  
   Modulation  : ADSL2 PLUS  
   Annex Mode  : ANNEX_A  

Downstream  Upstream    
  SNR Margin  : 5.8  9.5  db 
  Line Attenuation  : 29.0  16.3  db 
  Data Rate  : 12417  821  kbps 

[ Dodano: 2011-09-19, 14:41 ]
Podobno moja zmiana prędkości zbiegła się ze sporo awarią w Orange, czy ktoś może to potwierdzić??
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z konfiguracja routera Pentagram

Post autor: Patryk »

adixm pisze:Jakieś pomysły?
Szklana kula albo zadzwonić do BOKu i zgłosić problem z autoryzacją.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

Patryk pisze:Szklana kula albo zadzwonić do BOKu i zgłosić problem z autoryzacją.
Tyle ze do BOKu nie można było sie dodzwonić, już myślałem że to wina mojego routera, który nie należy do najstabilniejszych, około 14 przyszedł dziwny sms po którym internet zaskoczył:
zlecenie zmiany hasła w usłudze Internetu stacjonarnego w Orange zostało przyjęte. Aby połączyć sie z Internetem dokonaj zmiany w ustawieniach połączenia
.Sms był o tyle dziwny, że żadnego hasła nie zmieniałem, ale co najistotniejsze przy tłumieniu siegajacym prawie 33db udało sie wyciągnąć prawie maksymalny download, tylko szkoda uploadu który sięga ledwie 512kb/s ze względu na niski margin.[/code]
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

adixm pisze:ale co najistotniejsze przy tłumieniu siegajacym prawie 33db udało sie wyciągnąć prawie maksymalny download
Jak DLM zadziała to już tak różowo może nie być.

[ Dodano: 2011-09-19, 19:58 ]
tylko szkoda uploadu który sięga ledwie 512kb/s ze względu na niski margin
Ano szkoda, mam ten sam problem ze spadającym z miesiąca na miesiąc uploadem, no ale nie ma się co dziwić jak coraz więcej ludzi migruje z opcji z 256 kbps na wyższe, a upstream jest niestety bardzo wrażliwy na szumy wszelkiego rodzaju.
ODPOWIEDZ