Dzisiaj zmieniono mi Orange Freedom z 1Mb/s do 10Mb/s i wszystko pięknie ładnie sie synchronizuje tyle ze nie przydziela IP(tak jakby haslo czy login się zmienil)Jakieś pomysły?Dodam że jeszcze wczoraj internet na 1Mb/s "śmigał" aż miło a dzisiaj tylko sie super synchronizuje i nic dalej się nie robi. Dodam, że dodzwonić się na infolinie Orange Freedom graniczy z cudem także z konsultantem jeszcze nie rozmawiałem(probuję juz od rana i nic)
[ Dodano: 2011-09-19, 13:15 ]
Mi to tak jak mówiłem wygląda na błędne hasło/login, bo kiedyś miałem podobny problem, tyle że w konfiguracji routera nic nie zmieniałem.Będę nadal próbował dodzwonić na pomoc techniczną Orange Freedom tyle że na teraz jest to raczej niewykonalne.
Patryk pisze:Szklana kula albo zadzwonić do BOKu i zgłosić problem z autoryzacją.
Tyle ze do BOKu nie można było sie dodzwonić, już myślałem że to wina mojego routera, który nie należy do najstabilniejszych, około 14 przyszedł dziwny sms po którym internet zaskoczył:
zlecenie zmiany hasła w usłudze Internetu stacjonarnego w Orange zostało przyjęte. Aby połączyć sie z Internetem dokonaj zmiany w ustawieniach połączenia
.Sms był o tyle dziwny, że żadnego hasła nie zmieniałem, ale co najistotniejsze przy tłumieniu siegajacym prawie 33db udało sie wyciągnąć prawie maksymalny download, tylko szkoda uploadu który sięga ledwie 512kb/s ze względu na niski margin.[/code]
adixm pisze:ale co najistotniejsze przy tłumieniu siegajacym prawie 33db udało sie wyciągnąć prawie maksymalny download
Jak DLM zadziała to już tak różowo może nie być.
[ Dodano: 2011-09-19, 19:58 ]
tylko szkoda uploadu który sięga ledwie 512kb/s ze względu na niski margin
Ano szkoda, mam ten sam problem ze spadającym z miesiąca na miesiąc uploadem, no ale nie ma się co dziwić jak coraz więcej ludzi migruje z opcji z 256 kbps na wyższe, a upstream jest niestety bardzo wrażliwy na szumy wszelkiego rodzaju.