Witajcie,
Podłączyłem router ASUS DSL-N10. Dwa laptopy natychmiast w łatwy sposób udało się skomunikować poprzez WiFi, natomiast komputer stacjonarny stawia opór.
W w/w kompie zainstalowana jest karta sieciowa D-Link z antenką dookólną. Problem polega na tym, że komp "widzi" sieć tylko na kilka sekund (zasięg na poziomie 4 na 5 kresek). Po chwili już informuje, że w pobliżu nie ma żadnej sieci. I tak co chwilę. Komputer rozebrałem w nadziei, że może syfu się zebrało, ale wewnątrz jest wręcz sterylnie. Karta wygląda jak nówka.
Czy możliwy jest jakiś konflikt sprzętowy na linii Asus - D-link?
Skąd takie zachowanie karty D-linka?
Jak mogę wymusić stabilne połączenie?
Dodam, że laptop postawiony w miejscu stacjonarki ładnie i stabilnie trzyma zasięg.
Router ASUS karta D-LINK. Konflikt?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Router ASUS karta D-LINK. Konflikt?
Możliwy, choć w dzisiejszych czasach dość mało prawdopodobny. D-Link kiedyś zasłynął niekompatybilnymi urządzeniami WiFi, ale to raczej stare dzieje.kaczorito pisze:Czy możliwy jest jakiś konflikt sprzętowy na linii Asus - D-link?
Jedyne co mi przychodzi do głowy to pożonglować na początek sterownikami. Sprawdź na jakim chipsecie siedzi karta i spróbuj sterowników do samego chipsetu, nie od D-Linka.
Jaki system? Windows 7 powinien sam sobie poradzić ze znalezieniem drivera.