Pisze tu również , że jak chcę zrezygnować z tej eko faktury to mogę wysłać sms o treści blablabla

Moderator: Moderatorzy
Człowieku czy trzeba mieszkać w mieście aby mieć kontoEmTeeDee pisze:Nie każdy mieszka w wielkim mieście
Bankomaty są jeszcze lub poczta.EmTeeDee pisze:to czy jest sens iść do banku i samemu wpłacać,aby np. korzystać z karty?
Takie rzeczy to tylko w ErzeJaco pisze:płacę przez internet rachuneczek
Ery już nie ma i nie będzie.EmTeeDee pisze:Takie rzeczy to tylko w Erze
Testowałem u mnie w domu i chodziło super więc nie wiem w czym problemEmTeeDee pisze:na tym beznadziejnym CDMA to nie raz jajko można znieść tak ładują się strony
Owszem-ale po co? chcę coś kupić sięgam do skarpetyJaco pisze:Bankomaty są jeszcze lub poczta.
ja testuję 3rok i też chodziło kiedyś lepiejJaco pisze:Testowałem u mnie w domu i chodziło supe
Ja chodzę tylko po kasę. Jak już pisałem wszystkie rachunki płace przez neta.EmTeeDee pisze:A na poczcie siedzi taka starsza pani i jak opłacam rachunki to mało mnie krew nie zaleje-tak ta miła pani szybko klika
Moim skromnym zdaniem teraz jest lepiej. Leje na zewnątrz a ty musisz pójść zapłacić a ja siądę do laptopa i w 5 minut zapłacę wszystko.EmTeeDee pisze:Kiedyś bez komputerów było jakoś prościej/łatwiej.
Ja mieszkam na wsi i nawet dwa bankomaty mam (co prawda od trzech lat dopiero) a w połowie sklepów można kartą płacić, więc co to ma do rzeczy...EmTeeDee pisze:Nie każdy mieszka w wielkim mieście
A mnie zalewa jak stoję w kolejce z ważniejszą sprawą (tym, czym poczta ma się zajmować przede wszystkim) a mam przed sobą sznureczek ludzi płacących po kilka faktur, w tym także firmowych.EmTeeDee pisze:A na poczcie siedzi taka starsza pani i jak opłacam rachunki to mało mnie krew nie zaleje
Albo płaci się samo i nie trzeba o terminach pamiętać.Jaco pisze:a ja siądę do laptopa i w 5 minut zapłacę wszystko
Ja też ale u nas dopiero jeden rok temu otworzyli. Nie mojego banku ale jest.Patryk pisze:mieszkam na wsi i nawet dwa bankomaty mam
Z tym zgadzam się w 100% bo u mnie też takie rzeczy mają miejsce.Patryk pisze:A mnie zalewa jak stoję w kolejce z ważniejszą sprawą (tym, czym poczta ma się zajmować przede wszystkim) a mam przed sobą sznureczek ludzi płacących po kilka faktur, w tym także firmowych.
ja do najbliższego sklepu mam 5km.Patryk pisze:połowie sklepów można kartą płacić,
jadę samochodem-to tylko 20km. i jak pada to mam parasolJaco pisze:musisz pójść
Tak , zgadza się ale to wówczas więcej kosztuje w moim banku. Jak płacę sam to mam zniżkęPatryk pisze:Albo płaci się samo i nie trzeba o terminach pamiętać.
Paliwo kosztujeEmTeeDee pisze:jadę samochodem-to tylko 20km.
Ja 6EmTeeDee pisze:są ludzie którzy obywają się np.bez internetu-nawet ja jestem ''w sieci'' dopiero 4lata
Zależy od bankuJaco pisze:Tak , zgadza się ale to wówczas więcej kosztuje w moim banku. Jak płacę sam to mam zniżkęPatryk pisze:Albo płaci się samo i nie trzeba o terminach pamiętać.![]()
Mam dieslaJaco pisze:Paliwo kosztuje
W moim jest za friko.Jaco pisze:Tak , zgadza się ale to wówczas więcej kosztuje w moim banku.
Współczuję.EmTeeDee pisze:Mam diesla
A jak się już ktoś przełamie i w ramach nowinki podepnie się do netu to okazuje się, że wygodnie jest mieć trzy różne bankowe konta internetowe na różne okazje i wygodnie jest zamiast biegać po marketach zażyczyć sobie dostawę do domu za pieniążki zarobione siedzeniem przy kompie w domu.EmTeeDee pisze:No cóż nie każdemu są potrzebne jakieś nowinki itp.są ludzie którzy obywają się np.bez internetu-nawet ja jestem ''w sieci'' dopiero 4lata
Nie rozumiem czego mi współczujeszPatryk pisze:Współczuję.
Rozliczam na PIT-który również po raz 1-szy za 2010r. wysyłałem do skarbowego drogą elekroniczną. Siadam do kompa,loguje się na serwer operatora i mam dostępne faktury z całego roku i jeżeli jest to zeznanie tradycyjne to drukuje je, a jeżeli elektroniczne to zapisuje pliki na nośniku-np.CD, zapisuję na serwerze pocztowym...Ekofaktury nie chcę bo nie można odliczyć w PIT.
Ja nie mogę się zalogować na swoje konto pomimo moich licznych kontaktów z konsultantami z BOK-u i ich obietnic że od teraz wszystko będzie OK.jarek999 pisze:Siadam do kompa,loguje się na serwer operatora
Ale masz to w opłacie za prowadzenie rachunku zapewne chodź teraz tyle się narobiło tych cudnych darmowych banków że trudno gdzieś coś wybrać.Patryk pisze:W moim jest za friko.
Na wodzie nie jeździ przecież?EmTeeDee pisze:Mam diesla
A zarabiasz 1300 to zostaje ci na części do dieslaEmTeeDee pisze:Aby dojechać do pracy to musiałem iść 4km.na PKS i za miesięczny zapłacić 200zł. golfa tankuję za 300 i
Takich tematów tu nie poruszamyEmTeeDee pisze:.Taki jest ten kraj-gdzie tylko jak są wybory to obiecują gruszki na wierzbie ,to samo jest w gminach - ileż się trzeba naprosić/na dzwonić aby ktoś co jakiś czas odśnieżył drogę
Nic nie klikną bo jak się zaloguję w Orange i kliknę w ''faktury i płatności'' to wyświetla mi się komunikat że dostępne jest to dla klientów Orangemarek_30 pisze:Może EmTeeDee kliknął i sobie aktywował?
nie! na ropie bądź oleju rzepakowymJaco pisze:Na wodzie nie jeździ przecież?