Modem i konfiguracja iPlus
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem i konfiguracja iPlus
Witam, na wstępie zaznaczę że nie miałem dotychczas zbyt dużego doświadczenia z internetem komórkowym. Mam następjącą zagwostkę. Moja koleżanka ma w domu Netbooka którego dostała z iPlusem, sprzęt posiada wbudowany moduł gsm więc nie ma modemu USB. Koleżanka chciałaby korzystać z iPlusa przy pomocy zwykłego laptopa i chciała żebym jej w tym pomógł. Wiem że potrzebuje modemu i tu zastanawiam się czy może to być dowolny modem USB (np z Play) czy lepiej żeby było to urządzenie dedykowane do sieci Plus. Kolejne moje pytanie to jakie dane będą potrzebne do połączenia, podejrzewam że Plus nadaje urzytkownikowi login i hasło ale gdzie je znaleźć? Jest to podane na umowie czy dołączone w jakiś sposób dokumentów Plusa? Chciałbym żeby miała to wszystko skonfigurowane tak aby połączenie można było nawiązywać w jak najprostszy dla niej sposób. Z góry dziękuje za pomoc 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Modem i konfiguracja iPlus
Może być z PlayKoleżanka chciałaby korzystać z iPlusa przy pomocy zwykłego laptopa i chciała żebym jej w tym pomógł. Wiem że potrzebuje modemu i tu zastanawiam się czy może to być dowolny modem USB (np z Play)
Nic takiego nie jest nadawane-połączenie autoryzuje karta SIM, wpisujemy tylko APN-internet i nr dostępowy *99# lub *99***1#Kolejne moje pytanie to jakie dane będą potrzebne do połączenia, podejrzewam że Plus nadaje urzytkownikowi login i hasło ale gdzie je znaleźć?

jareq
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Modem i konfiguracja iPlus
Dzięki za szybką odpowiedź 
W takim razie zaczynam polować na jakiś modem a potem będę dalej kombinował.

W takim razie zaczynam polować na jakiś modem a potem będę dalej kombinował.