router z limitem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
router z limitem
Witam
Czy ktoś spotkał się z routerem wifi adsl annex a z zaimpementowaną funkcją limitowania prędkości dla użytkowników mac'ów.
Idea jest taka, że chcę udostępnić wifi kilku użytkownikom, ale nie chcę pozwolić by jeden "ukradł" całe albo większość pasma.
Routery, z jakimi dotąd się spotkałem nie posiadały takiej funkcji. Może ktoś miał styczność z takim co taką możliwość ma ??
Z góry dziękuję za wszelkie info.
Pozdrawiam
Czy ktoś spotkał się z routerem wifi adsl annex a z zaimpementowaną funkcją limitowania prędkości dla użytkowników mac'ów.
Idea jest taka, że chcę udostępnić wifi kilku użytkownikom, ale nie chcę pozwolić by jeden "ukradł" całe albo większość pasma.
Routery, z jakimi dotąd się spotkałem nie posiadały takiej funkcji. Może ktoś miał styczność z takim co taką możliwość ma ??
Z góry dziękuję za wszelkie info.
Pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: router z limitem
Przyjrzyj się produktom firm Draytek, FritzBox.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Kazdy ciut lepszy sprzet (chocby i frytka) albo modem + router z QuOS (np. gargoyle, tomato, dd-wrt....) umozliwi Ci zrobienie tego co planujesz. Drugie rozwiazanie moze byc tansze.howgh pisze:Może ktoś miał styczność z takim co taką możliwość ma?
OT:
Frytki produkuje AVMJo_gurt pisze:Przyjrzyj się produktom firm ... FritzBox.

Nie pomagam na PW.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Fakt, mój błądkey pisze:Frytki produkuje AVM

- HeXoReK
- Stały użytkownik forum
Szukaj z funkcją "Traffic Control (QoS)" np. TP-LINK W8901G do tego ma odkręcaną antenkę (czasem jest na stałe
) .

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
No raczej niekoniecznie.HeXoReK pisze:Szukaj z funkcją "Traffic Control (QoS)" np. TP-LINK W8901G