P4 to PLAY!

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

gatto_nero
### BAN ###

Re: P4 to PLAY!

Post autor: gatto_nero »

wrrr spójrz prawdzie w oczy. Gdyby P4 zapłaciło za domenę, hosting i design strony 10 tysięcy złotych to mogliby obniżyć cenę połączenia do 1gr/min. Gdyby tak się stało a przysłowiowe 10 tysięcy osób zachwyconych tą ofertą opowiedziałaby o niej 10 znajomym a ci znajomi zachwyceni wspaniałą ceną przekazaliby wieść innym znajomym, to wtedy cała polska już by wiedziała. Przypominam, że mamy czasy internetu i społeczeństwo oparte na informacji - wieść się niesie jak dźwięk dzwonu. To właśnie uznaję za najlepszą i najstarszą formę marketingową. Wciskanie ludziom na siłę do głów pakietu reklam zakupionego za miliard złotych nic wielkiego nie zdziała. Nie ufam spotom reklamowym tylko opinii moich znajomych, którzy ostatecznie nie wcisną mi tego cukierka po którym wypadają zęby. Na heja przechodzili wszyscy właśnie dlatego, że znajomi im polecali.
Jako, że jesteś pracowniczką lub testerem P4 to najwidoczniej nie dostrzegasz faktów o których piszą koledzy z forum. P4 nie wnosi nic nowego na rynek GSM i rynek internetu komórkowego. P4 jest wręcz drogie. Do czasu kiedy się to nie zmieni, raczej znajomym będę odradzał korzystanie z jej usług.
Przytaczanie wypowiedzi jakichś ekspertów albo milion reklam w tv też nic nie zmieni bo potrafię używać kalkulatora.
P4 - PLAY TO NAJDROŻSZY INTERNET KOMÓRKOWY NA ŚWIECIE!
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gatto_nero, łącznie zmieniany 2 razy.
bio5
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: bio5 »

no i SMSy w tej samej cenie co w Orange GO

A co do firm audytorskich, to skoro ona taka niezależna to jak fukcjonuje????
Przecież ktoś zlecił tę symulację i zapłacił za nią????
To nie byłem ja :lol:
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Tak czytam i widze, że na wiekszości forów są osoby które w Playa patrzą ślepo i wszytsko co Play zaproponuje jest świetne, bomba itd..

W dodatku drażni mnie u Polaków przekonanie, że wszystko co nowe to do 4 liter
Przeważnie nie należy rzucać się na nowości bo dopiero z czasem zostają w nich wykryte wady i niedociągnięcia więc drobny umiar i trzeźwe patrzenie zawsze się przyda.
wrrr napisał:
Zgodzę się że smsy są w porównywanej cenie co w niektórych planach taryfowych innych sieci. Ale gdzie masz MMSy po 15 groszy i rozmowy video w tej samej cenie co połączenia głosowe?????
Szkoda, że większość z tego nie skorzysta ale ważne że dają

Generalnie oferta nie dla mnie, poza tym oczekiwałam chyba czegoś więcej niż tylko stosu reklam.
Awatar użytkownika
Jojo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Jojo »

Uważam, że trzeba dać szansę Play. Może są elastyczni jak ta fioletowa kulka i przy odpowiednich argumentach zmieni kształt :D . Myślę, że na samym początku istnienia bardzo zależy im na opinii użytkowników i będą się zmieniać. Trzeba poczekać.
Elektroniczna rewolucja
Awatar użytkownika
de_stroy
Stały użytkownik forum

Post autor: de_stroy »

Szczerze? Zawiodłem się.

Liczyłem na to, że jeśli już bawią się w UMTS, to zrobią konkurencyjną ofertę stałego dostępu do internetu (np. bez tych kretyńskich limitów), a tu nic. Telefony nie są wcale takie tanie (więc swój abonament będę kontynuował dalej w erze), oferta na kartę mało satysfakcjonująca, nawet te kilobajty dostępu do neta są drogie... No bo co to jest 10kb (5gr!) przy dostępie do szybkiego internetu? Bez sensu...

Liczę, że w przyszłości zmienią ofertę, na coś korzystniejszego. Bo to, co jest teraz... No na pewno nie skorzystam.
Komu w drogę, temu notebook...
gatto_nero
### BAN ###

Sundance_kid pisze:Tak czytam i widze, że na wiekszości forów są osoby które w Playa patrzą ślepo i wszytsko co Play zaproponuje jest świetne, bomba itd..
Skoro pleja stać na miliard reklam w tv to stać ich również na zatrudnienie 30 osób, które sie rejestrują na fora internetowe itd...
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gatto_nero, łącznie zmieniany 3 razy.
Gringo
Stały użytkownik forum

Post autor: Gringo »

Play się zmienia
Już za 3 tygodnie PLAY udostępni pakiety internetowe. Będą one znacznie większe i tańsze o około 30% niż u konkurencji
źródło www.blogplay.eu
bedzie ciekawie 8)
gatto_nero
### BAN ###

Szkoda, że te rewelacje nie są umieszczone na stronie plej.
Gdyby miały być prawdą to na pewno sam plej o tym by trąbił - dodatkowa reklama. A sprawdzać mi się nie chce czy trąbi :) Może ktoś zarzuci linkiem do strony pleja z tą informacją a nie jakiegoś bloga?
Zobaczymy 12 kwietnia, wtedy też wybiorę sobie najtańszą ofertę internetu prepaid.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gatto_nero, łącznie zmieniany 2 razy.
Gringo
Stały użytkownik forum

Ale z ciebie sknera tu masz o tym samym w telepolis a ten portal jest wiarygodny.

http://telepolis.pl/news.php?id=7875
kaja1234
Użytkownik forum

Post autor: kaja1234 »

Ja tez czytalam o tym na telepolis.Fajnie,ze zajeli sie ta czescia swojej oferty,widac,ze chca byc coraz lepsi.Ale tak szczerze mowiac,to trudno jest porownywac ceny transmisji danych,bo np. sa różnice w taktowaniu połączeń - od 1kB do 500kB .W Play jest naliczanie co 10 kB.Sa tez różnice w taktowaniu transmisji danych,ktore występują pomiędzy operatorami jak i pomiędzy usługami w ramach oferty tego samego operatora,wiec generalnie nie jest to takie proste.
gatto_nero
### BAN ###

Gringo pisze:Ale z ciebie sknera tu masz o tym samym w telepolis a ten portal jest wiarygodny.
http://telepolis.pl/news.php?id=7875

Wiarygodny? Dlaczego? Rozchodzi się o to, że skoro plej tego nie chce opublikować jako oficjalna ifnormacja na swojej stronie to zawsze można się z tego wycofać.

Zobaczymy 12 kwietnia :)
Już za 3 tygodnie PLAY udostępni pakiety internetowe. Będą one znacznie większe i tańsze o około 30% niż u konkurencji

Ciekawe o jakich pakietach piszą.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Proponuję temat związany z PLAY przenieść do Hyde Parku.Co chwila ktoś pisze o tym o tamtym.Mało już kłótnia nie wynikła.Zresztą Play ruszył i nic ciekawego jak dla mnie nie zaoferował i dalszą dyskusję na jego temat można tam prowadzić.
Reef
Stały użytkownik forum

Post autor: Reef »

A można zgłosić swój sprzeciw?? W końcu temat jest na odpowiednim miejscu. Wkońcu paly to poerator no nie?
Awatar użytkownika
Jaco

Reef pisze:A można zgłosić swój sprzeciw?? W końcu temat jest na odpowiednim miejscu. Wkońcu paly to poerator no nie?
No pewnie że można :lol: Tylko są w tym dziale dwa identyczne tematy i w obuch jest to samo.No może prawie to samo. :lol:
Ostatnio zmieniony 2007-03-29, 23:13 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jojo
Stary wyga bezprzewodowy

Też jestem za pozostawieniem tego tematu. Ma odpowiednią nazwę tematu. On się dopiero rozwinie po 12 kwietnia jak może zostaną wprowadzone te pakiety. :wink:
Elektroniczna rewolucja
wrrr
Użytkownik forum

Post autor: wrrr »

dlaczego akurat po 12 kwietnia? To tego dnia ma sie jakaś nowość w ofercie Play pojawić?
Awatar użytkownika
Jojo
Stary wyga bezprzewodowy

Niby mają zostać wprowadzone pakiety transmisji danych i niby ma to być rewolucja, ciekawe czy tylko na słowach to się skończy. :lol:
Elektroniczna rewolucja
Reef
Stały użytkownik forum

heheh no to fajnie :) o tym że już 12 to nie słyszałem .... Ale dobrze że wprowadzają...taniej na pewno będzie...
kaja1234
Użytkownik forum

Wprowadzic,to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> wprowadza,a kiedy ,to zobaczymy.Fajnie,ze pracuja nad tym.
wrrr
Użytkownik forum

czytałam o wprowadzeniu tych pakietów, ale nigdzie nie doszukałam się daty 12 kwietnia. Ale może masz rację i coś się zmieni w tym punkcie oferty.
Reef
Stały użytkownik forum

Czy to będzie 12 czy jakiś inny...dzień...ważne żeby były...lepiej óźniej niż wcale...no nie?
wrrr
Użytkownik forum

Nieoficjalna info jest taka, że nowe telefony maja się pojawić do końca 3. kwartału czyli przed końcem września. Niestety nie wiem na ile ta info jest wiarygodna i jakie słuchawki zostaną dodane do oferty.
A co sie tyczy pakietów to dalej ani widu, ani słychu :) Jutro 12 więc przekonamy się, czy coś się zmieni ;)
Reef
Stały użytkownik forum

Ciekawe jakie teraz kombajny zaoferują :)
gatto_nero
### BAN ###

Dziś 13 kwietnia.

"Sprawdź która oferta jest lepsza"
plej
150 Płacisz
300 Otrzymujesz
59 Max. liczba MB w abonamencie

simdata
150 Płacisz
180 Otrzymujesz
585 Max. liczba MB w abonamencie

plej jest 9,9152542372881355932203389830508 raza droższy. To miały być te pakiety ?
Awatar użytkownika
Kopia
Stały użytkownik forum

Post autor: Kopia »

No to nieżłe pakiety. Poprostu PLAY OFF !!!! :-)

A SIMDATA RZĄDZI !!!!!!
F-S AMILO Pro+ Cyfrowy Polsat 13/50 GB+ Huawei E3276 + lt-6408n, ~ 350 kB/s.
Gringo
Stały użytkownik forum

gatto_nero śmieszny jesteś porównujesz cenę z simdaty do playa. A porównaj sobie cenę za minutę połączenia z simdaty 1,20zł i z playa 49gr. Poprostu simdata jest karto do danych a play do gadki. Jak już porównywać ceny internetu z 'obecnego' playa to tylko do simplusa,TT,GO,POP. Przy których play i tak wychodzi słabo.
Awatar użytkownika
Jaco

Gringo pisze:gatto_nero śmieszny jesteś .
@ Gringo Tak nie wolno pisać.
gatto_nero pisze:To miały być te pakiety ?
Porównywał bo to forum jest o internecie przez komórkę i nie tylko a nie o tanich rozmowach przez telefon.Wszyscy czekali na jakieś super oferty a PLAY się nie popisał w tym kierunku jeśli chodzi o internet.Dlatego ja również uważam że SIMDATA jest najlepszą oferta bez umowy i małymi kosztami dla początkujących.
Awatar użytkownika
Jojo
Stary wyga bezprzewodowy

A ja myślę, że sieci Play nie zależy na użytkownikach Internetu komórkowego, dlatego dają takie oferty, nastawiają się na rozmowy, może z czasem się to zmieni.
Elektroniczna rewolucja
kaja1234
Użytkownik forum

Udalo mi sie wygrzebac na youtube nowe reklamy Play.wiedzieliscie juz??

http://www.youtube.com/watch?v=ubUf8zPrXRs

http://www.youtube.com/watch?v=U7zESxNLgCk
gatto_nero
### BAN ###

Gringo pisze:gatto_nero śmieszny jesteś
Dziękuję za komplement, pewnie dlatego, że się staram :)

Jaco oczywiście ma rację.

Patrząc na ofertę to plej nastawiony jest na dzieciaki, chcą odebrać użytkowników heja. Pośrednio w dłuższej perspektywie czasu, musi to poskutkować spadkiem cen internetu. Szkoda jeno, że ten spadek nie nastąpił już wczoraj.
Gringo pisze:Jak już porównywać ceny internetu z 'obecnego' playa to tylko do simplusa,TT,GO,POP.

A pop też długo używałem, zanim pojawił się simdata, już nie pamiętam konkretnej stawki ale z całą pewnością taniej niż plej a drożej niż simdata. Był tam taki motyw, że jak się kupiło kartę to się miało 2x taniej internet w miesiącu. Do dzisiaj mi się te karty po domu walają. Było to kilka lat temu.

Mała uwaga co do reklam na jutub - to się nazywa marketing virusowy.
ODPOWIEDZ