Witam.
Korzystam z internetu Netii. Sygnał rozdzielam przez routera Tp-Link na 3 laptopy. Jeden z systemem vista pozostałe 2 windows 7. Wszystko przez rok chodziło dobrze ale ostatni zauważyłem ze na jednym z laptopów ktory ma systaem windows 7 bardzo długo szuka sieci i dosc czesto rozłacza sie z internetem , nic w nim nie instalowałem co by spowalniało system własciwie to tylko korzystam z niego aby słuchac internetowego radia w firmie. W ustawieniach routerach jest wszytsko w porzadku bo pozostałe 2 laptopy działaja normalnie szybko znajduja siec i nic sie takiego nie dzieje. nie wiem tylko co jest z tym 3 kompem , nie wiem czy to wina routera czy tez windowsa 7 . Jesli mozecie pomóc to bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam .
kłopot z szukaniem sieci przez windows 7
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: kłopot z szukaniem sieci przez windows 7
Bardziej sterownika karty wifi w sprzęcie bądź samej karty. Skoro działa na innych wina leży w sprzęcie bądź jego oprogramowaniu.ralfilawa pisze:, nie wiem czy to wina routera czy tez windowsa 7
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Na jakim kanale jest router?
Sprawdz na problematycznym laptopie jak wyglada otoczenie przy pomocy inSSIDera.
Sprawdz na problematycznym laptopie jak wyglada otoczenie przy pomocy inSSIDera.
Nie pomagam na PW.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
ralfilawa pisze:postaram sie znaleźć na jakim kanale jest router.
To jest łatwe do zlokalizowania:ralfilawa pisze:Sygnał rozdzielam przez routera Tp-Link